EL XEF RECTIFICA

José Andrés admet i corregeix els "errors" salarials després de la denúncia d'una empleada

El xef va ser denunciat per no pagar el salari estipulat en les hores extres

lmmarco47348649 mia12  nueva york  ee uu    14 03 2019   el chef espa ol jos190829134703

lmmarco47348649 mia12 nueva york ee uu 14 03 2019 el chef espa ol jos190829134703 / Miguel Rajmil

1
Es llegeix en minuts
EFE

El cuiner espanyol establert als Estats Units José Andrés, que va ser denunciat a Nova York per suposadament no haver pagat el salari estipulat per llei a Mercado Little Spain, ha admès "errors" i ha assegurat que els estan "corregint".

En el seu compte de Twitter, el reconegut cuiner asturià assegura que han trobat errors en la manera com es paguen alguns salaris d’aquest espai, obert aquest any a Manhattan i on han participat també els germans Adrià, de manera que hi ha "alguns [treballadors] mal pagats i altres de més pagats en excés", per la qual cosa ha demanat "disculpes" a tots els que no rebien l’establert.

José Andrés recorda que és propietari de restaurants des de fa més de 25 anys, però encara se n’aprèn "cada dia". "Quan es tracta d’administrar negocis, ens esforcem molt per ser més que legals... Per ser justos. Ningú hauria d’estar mal pagat. Sabem que de vegades cometem errors. Però els nostres equips són familiars i saben que poden acudir a nosaltres amb qualsevol problema", ha afegit a la xarxa social.

Una de les treballadores de l’establiment, Tina Braunstein, va presentar una reclamació al·legant que no li havien pagat les hores extra com marca la llei de l’estat de Nova York. Com a exemple, el document assenyala que a la denunciant se li va pagar 15,55 dòlars (10,42 euros) l’hora per més de dues hores extra que va treballar un dia concret a l’abril, mentre que la legislació estipula que cada hora extra s’ha de pagar a 17,50 dòlars (15,80 euros).

"Desafortunadament, Andrés ha invertit més esforç a alimentar gent al voltant del món (en la seva tasca humanitària) que als seus propis empleats a Mercado Little Spain [...], que sistemàticament paga salaris per sota del mínim establert", va argumentar la denunciant.

Notícies relacionades

Mercado Little Spain, situat en el colossal projecte urbanístic Hudson Yards, va obrir les seves portes el mes de març passat i s’ha convertit en un dels llocs més populars per disfrutar de la gastronomia espanyola a la Gran Poma.

De més de 3.000 metres quadrats, el projecte, encapçalat per Andrés amb el recolzament d’Albert i Ferran Adrià, compta amb 15 parades, dos bars, tres restaurants i dues botigues que tenen la capacitat d’atendre unes 5.000 persones al dia. 

Temes:

José Andrés