NEGOCIS IMMOBILIARIS

Els famosos de Hollywood fan negoci comprant, remodelant i venent cases

Leonardo DiCaprio, Elles Degeneres i Diane Keaton són uns d'autèntics 'house flippers'

lmmarco49522235 gente  ellen degeneres portia de rossi190824152917

lmmarco49522235 gente ellen degeneres portia de rossi190824152917

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Comprar, reformar i vendre vivendes de luxe. És el que estan fent alguns famosos de Hollywood per mantenir el seu folgat ritme de vida. La presentadora Ellen DeGeneres i la seva dona, l’actor i productor Leonardo DiCaprio i l’actriu Diane Keaton són experts en l’anomenat ‘house flipper’, una tendència (el títol també de videojoc) que va a més.

És com la versió més glamurosa del 'reality' 'La casa de tus sueños’ dels bessons ben plantats Scott, l’espai que emet Divinity en bucle. Ells, de fet, van ser autèntics precursors ‘vip’ de les reformes: acabats de fer els 18, aquests canadencs van comprar una casa, la van rehabilitar, la van vendre i amb l’operació van guanyar 50.000 dòlars lliures d’impostos (42.000 euros). Això va ser fa 23 anys.

Leonardo DiCaprio és un geni per als negocis, cine a part. No només inverteix en obres d’art contemporani i recapta fons per lluitar contra el canvi climàtic a través de la seva fundació. L’intèrpret d’‘Érase una vez en Hollywood’ també ha realitzat diverses operacions immobiliàries que han resultat d’allò més avantatjoses. La venda d’un estudi i d’una mansió a Malibú han sigut les últimes transaccions que porten el seu segell. 

Adam Levine, cantant de la banda de pop rock Maroon 5, i la seva dona Behati Prinsloo, s’han unit també al club dels 'house flippers' de Hollywood al posar a la venda la seva mansió per 42 milions d’euros només un any després d’adquirir-la. Van pagar per ella 31,5 milions i se n’han gastat uns altres 7 en reformar-la. Jessica Alba acaba de fer una cosa semblant amb la seva preciosa casa d’estil espanyol, tot i que en el seu cas hi ha viscut més temps.

A la veterana Diane Keaton sempre li han agradat les cases amb cert toc ‘heritage’. La protagonista d’Annie Hall, de 73 anys, ha tancat amb èxit diverses operacions immobiliàries. Es va atrevir a decorar una casa rústica, donar-li un toc industrial i recollir l’experiència a 'La casa que Pinterest construyó'. També firma 'Home'.

La casa dissenyada per Lloyd Weight

 Keaton va posar a la venda a començaments d’aquest any també una de les vivendes més sorprenents de Los Angeles, la Samuel Novarro House, una joia arquitectònica que data de 1928 dissenyada pel cèlebre Frank Lloyd Wright. La seva impressionant façana ja va eclipsar a estrelles de Hollywood com Leonard Bernstein, Jerome Robbins i Christina Ricci. Keaton va comprar l’habitatge als anys 90 i la va restaurar respectant l’essència de Wright i els seus colors maragda. Estil art-decó, són quatre plantes envoltades de vegetació, amb una piscina i 250 metres quadrats de vivenda. L’agència Royal Estate demana per ella 4,2 milions d’euros.

Un altre a qui li agrada jugar a les casetes és l’actor, productor, cantant i compositor Jeremy Renner, l’Ull de Falcó en la sèrie Els Venjadors, que ha adquirit i reformat més d’una vintena de cases en els últims 15 anys amb el seu soci Kristoffer Winters.  La seva especialitat són les propietats de pel·lícula, amb àmplies vistes i piscina, sobretot als turons més sol·licitats de Los Angeles i voltants.

També el raper Robert Van Winkle, Vanilla Ice, li agrada donar-li el seu toc a les cases en què inverteix. En una de les seves propietats de Florida va manar fer lloc al jardí per a una 'infinity pool', una piscina d’aigua desbordant i llosetes que brillen en la foscor. A la zona de jacuzzi hi caben ¡25 persones! 

¿Per què no mudar-s’hi?

Tot i que les autèntiques mestres de la reforma són la presentadora Ellen DeGeneres i la seva dona, l’actriu Portia de Rossi. Totes dues han comprat i venut més d’una dotzena de vivendes en els últims anys, i això al marge de la productora, la discogràfica i la línia de roba de DeGeneres.

Notícies relacionades

«Comprem una casa, la redecorem al nostre gust perquè ens encanta l’interiorisme. Al cap d’un temps ens avorrim perquè ens agrada un altre estil diferent. Així que si en trobem una altra de millor i guanyem diners, ¿per què no mudar-s’hi?», explicava DeGeneres, en un llibre on donava detalls de les seves aventures immobiliàries.

Des d’un apartament de platja en la sol·licitada Malibú o una casa de camp amb un toc neoclàssic fins a mansions que han aparegut a les primeres pàgines de la revista ¡Hola!, DeGeneres és una crac del ‘house flipper’. Una de les últimes operacions que ha tancat recentment ha sigut la venda d’un ranxo al CEO de Netflix, Ted Sarandos. Hi va deixar anar per ell una minúcia: 30 milions d’euros.