AVANÇ EDITORIAL

Demi Moore explica en la seva biografia la seva lluita contra les drogues

L'actriu explica l'abandonament del seu pare, el suïcidi del seu padrastre i altres moments difícils de la seva vida

lmmarco49543791 actress demi moore spotted arriving at heathrow airport from190824155348

lmmarco49543791 actress demi moore spotted arriving at heathrow airport from190824155348

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

No tot en el passat de Demi Moore es redueix a aquella foto embarassa de la seva segona filla que Annie Leivobitz li va fer per a 'Vanity Fair'. O al record de quan modelava fang al costat del desaparegut Patrick Swayze a la pel·lícula 'Ghost', l’èxit que la va catapultar. Per sort l’actriu, als 56 anys, s’ha sincerat i ha convocat tots els seus fantasmes en la seva biografia, que publica al setembre l’editorial Harper Collins però de la qual es van coneixent detalls, com la seva particular lluita per deixar la cocaïna. 

"Durant anys he estat en una espiral, en un camí de veritable autodestrucció. No importa els èxits que hagués tingut en el passat, simplement mai m’he sentit prou bona, prou bé", explica a 'Inside out', que així és com es titula el llibre i que conté uns quants passatges "esquinçadors" .

Nascuda a Nou Mèxic, Demetria Gene Guynes –el seu nom real– va passar part de la seva infància i adolescència als suburbis de Pittsburgh. El seu pare, Charles Harmon, que era militar, va deixar la seva mare abans que ella naixés, i el seu padrastre, Danny Guynes, un alcohòlic consumat, es va suïcidar quan ella tenia 17 anys. La seva mare, Virginia Guynes, també mereix un capítol a part. Va tenir un ampli historial delictiu per conduir èbria i per piròmana que la va portar a la presó diverses vegades. I una vegada que la seva filla ja era un rostre popular, Virginia va tenir el seu moment de glòria posant nua i parodiant alguns dels papers de la seva pròpia filla.  El càncer se l’emportaria.

Demetria va anar poc a l’escola i als 16 anys va decidir volar. Així que l’actriu també té un passat de model fotogràfica amb el pseudònim de Vivianne Pollentier en publicacions porno i amb posats sense roba que apareixerien a 'Playboy' i 'Penthouse'. 

Natassia Kinski la va animar a provar sort en el cine i la primera gran oportunitat com a actriu li va arribar quan va encarnar Jackie Templeton a la telesèrie 'Hospital General’. "Fama salvatge, falsos amics i molta nit", és el que diu que la van portar a caure en l’addicció a la cocaïna.  El director Joel Schumacher la va contractar per a 'St. Elmo’s, punt de trobada' i un dia va arribar al rodatge tan col·locada que el mateix Schumacher la va fer fora del set.

En paral·lel als seus èxits en el cine –a mitjans dels 90, quan va arribar a ser l’actriu més ben pagada de Hollywood, 12 milions de dòlars per títols com ‘Una proposició indecent’ amb Robert Redford, ‘Assetjament’, amb Michael Douglas, i ‘Striptease’–, al llibre repassa els seus tres matrimonis. 

Notícies relacionades

La primera vegada es va casar amb el músic Freddy Moore, del qual es va enlluernar escoltant-lo tocar en un tuguri i de qui va adoptar el cognom. La segona, amb l’actor Bruce Willis, el mascle alfa de les pel·lícules d’acció, amb qui va tenir tres fills: Rumer, Scout LaRue i Tallulah Belle i amb ell, jutjant pel que explica i les fotos en què els hem vist al costat dels seus fills, manté actualment una bona relació . Finalment, amb el també actor i productor Ashton Kutcher, 15 anys més jove que ella. Van donar molts titulars, es van divorciar el 2011 i ella ho va passar fatal, tant que va patir un trastorn alimentari que li va provocar una preocupant pèrdua de pes. 

El llibre té també molt de manual d’autoajuda per a algú que ja no compta a Hollywood. "Amb els anys vaig començar a guanyar una increïble profunditat per apreciar les coses. I moltes de les coses que percebia com a negatives o dolentes, ara les aprecio", explica. El que sembla passar per alt són les seves grans ínfules. Per exemple, expliquen que al Festival de Cine de Sant Sebastià, on va acudir l’any 2007 per presentar la pel·lícula 'Un pla brillant’ va demanar que li paguessin determinada quantitat per caminar a la l’alfombra vermella que llavors col·locaven des de les portes de l’hotel María Cristina fins a l’entrada del teatre Victoria Eugenia: tot just 60 metres. Al final ho va fer d’amagatotis, per la porta del darrere. 

Temes:

Demi Moore