ACTOR COMPROMÈS

Richard Gere porta queviures a l'Open Arms: «No esteu sols»

L'actor nord-americà ha pujat a bord del barco i ha repartit menjar

open arms gere / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Richard Gere ha portat aquest divendres queviures al barco espanyol de rescat 'Open Arms', que es troba des de fa vuit dies amb 121 persones a bord a l’espera de poder desembarcar en un port segur. Segons han explicat la periodista de RTVE Yolanda Álvarez i la mateixa oenagé catalana Proactiva Open Arms, l’actor nascut a Filadèlfia fa 69 anys ha arribat en una embarcació on es veia una pancarta en la qual es llegia "No esteu sols" acompanyat del fundador de l’enegé, Òscar Camps, i ha repartit menjar a la tripulació i als migrants. 

Gere, que ha sigut pare fa sis mesos amb la seva dona, l’espanyola Alejandra Silva, estava de vacances a Itàlia, va trucar a l’organització després d’haver-se assabentat de la situació del barco i els va oferir la seva ajuda. Segons han informat fonts de l’oenagé, quan el van informar que Camps es dirigia a l’illa de Lampedusa, va comprar immediatament un bitllet des de Roma per anar al mateix avió cap a l’illa.

Open Arms espera des de la setmana passada al sud de l’illa italiana de Lampedusa, en aigües internacionals, que se li assigni un port per posar fora de perill 121 migrants rescatats al mar en dues operacions diferents.

Missatge d’esperança

L’estrella de cine ha portat paquets de menjar per als immigrants rescatats al mar i la tripulació, així com aigua, fruites i verdures. I ha volgut transmetre un missatge d’esperança. "El més important per a aquesta gent és arribar a un port lliure, per poder desembarcar, arribar a terra i que puguin construir una nova vida. Així que, sisplau, ajudin aquesta gent, són les nostres germanes i germans", ha manifestat.   

El gest de Richard Gere pretén deixar en evidència la passivitat dels governs europeus, incapaços d’acordar una política migratòria comuna i de donar una resposta al drama humanitari en el Mediterrani. Òscar Camps va sol·licitar aquest dijous per escrit als governs d’Espanya, França i Alemanya que intercedeixin davant de la Unió Europea per desbloquejar la situació del barco espanyol, però encara no ha rebut resposta. Qualsevol estat membre pot fer una petició a la Comissió Europea perquè es coordini entre els països la distribució dels migrants rescatats pel barco humanitari.

Open Arms demana a Espanya, França i Alemanya que desbloquegin el seu desembarcament. Segons la legislació internacional, després d’una operació de salvament ,els rescatats han de ser traslladats al port segur més pròxim, en aquest cas Malta i Itàlia, però els dos països rebutgen acollir el barco.

Notícies relacionades

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini que ha aprovat aquesta setmana una llei que endureix les penes a les oenagés de rescat amb multes de fins a un milió d’euros, ha afirmat que ha escrit al Govern espanyol perquè “es faci càrrec” dels 121 migrants i refugiats de l’‘Open Arms’ i ha insistit que els ports italians estan “tancats” per a aquest tipus d’embarcacions.

La situació que viu novament l’Open Arms ha animat altres rostres coneguts a mostrar el seu rebuig. L’actor Hugo Silva ho ha fet a través del seu compte d’Instagram.