Guillermo del Toro descobreix una estrella amb el seu nom: «No us creieu les mentides que diuen de nosaltres»

El cineasta, que es reivindica com a «mexicà» i «immigrant», demana a la societat que rebutgi «la por» i abraci el respecte

zentauroepp49351309 mexican filmmaker guillermo del toro kisses the mexican flag190806225942

zentauroepp49351309 mexican filmmaker guillermo del toro kisses the mexican flag190806225942 / Willy Sanjuan

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cineasta mexicà Guillermo del Toro, que aquest dimarts ha descobertl’estrella amb el seu nom al Passeig de Fama de Hollywood (Los Angeles, Califòrnia, EUA), ha demanat a la societat que rebutgi “la por” i abraci el respecte, alhora que ha instat els migrants que no es creguin “les mentides” que es diuen sobre ells.

“Com a mexicà, rebre aquesta estrella és un gest i cap gest ara mateix pot ser banal o simple. És molt important que estigui passant ara mateix”, ha assegurat el director.

“Tots podem marcar la diferència”

“I puc dir-vos a tots els immigrants de qualsevol país que heu de creure en les possibilitats i no en els obstacles. Sempre. No us creieu les mentides que diuen de nosaltres. Creieu en les històries que teniu dins. I creieu que tots podem marcar la diferència”, ha afegit.

Del Toro, que s’ha reivindicat en l’homenatge com a “mexicà” i “immigrant”, ha assegurat que el món està vivint un moment “de gran por i divisió”, però ha dit que “la resposta” a això és estar units.

Matança a Texas

El discurs de Del Toro ha arribat amb prou feines uns dies després que vint-i-dues persones van ser assassinades, vuit d’elles mexicanes, a El Paso (Texas) en una matança comesa dissabte passat per un supremacista blanc que va irrompre a trets en un centre comercial.

Notícies relacionades

Considerat com un dels directors més prestigiosos del cine contemporani, Del Toro compta amb dos Óscar amb el seu nom: millor pel·lícula i millor direcció per ‘La forma del agua’ (2017).

Aquesta aclamada cinta de fantasia, que van protagonitzar Sally Hawkins, Octavia Spencer i Michael Shannon, també es va emportar les estatuetes de l’Acadèmia de Hollywood al millor disseny de producció i a la millor banda sonora.