ESTRENA A L'ESTIU DEL 2020

La seqüela de 'Top Gun' reprèn el vol

El primer tràiler de 'Top Gun: Maverick' demostra que Tom Cruise segueix en plena forma als seus 57 anys

top-gun / periodico

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Han passat ni més ni menys que 34 anys des que Maverich (Tom Cruise) i Icerman (Val Kilmer) es van enfrontar per demostrar que eren els millors i aconseguir el títol de Top Gun a l’Escola de l’Armada a Miramar, San Diego. Ara, els eterns rivals es veuen de nou les cares a Top Gun, Maverick, el nou film dirigit per Joseph Kosinski, amb qui Cruise ja va col·laborar a Oblivion, amb guió de Peter Craig (Els jocs de la fam: Sinsajo). El repartiment inclou altres noms com Jon Hamm (Mad Men); Jennifer Connelly (El secret dels Abbot); Milers Teller (Whiplash); Ed Harris (El show de Truman), i l’estrena està previst per al juny del 2020.

De moment, ens haurem de conformar amb el primer tràiler de la seqüela de la cinta de 1986, que ha presentat el mateix Cruise al Saló del Còmic de San Diego. Hi podem veure un rejovenit actor, que amb 57 anys es conserva i llueix tan formidablement com a la cinta original, amb el mític posat d’intrèpid pilot amb l’emblemàtica jupa de cuir i les Ray-Ban estil aviador.

“Sempre em preguntaven quan faria la continuació deTop Gun. Bé, durant 34 anys heu tingut molta paciència amb mi. Sento que era la meva responsabilitat fer-la i presentar-vos-la”, va declararCruiseals fans que van assistir al Comin-Con, la cita anual del món del còmic i la televisió.

Allà, va explicar que les acrobàcies que es veuen al film són “molt reals” i va afegir que “durant 34 any heu sigut molt pacients amb mi i vaig sentir que era la meva responsabilitat donar-ho tot per vosaltres”.

 Heroi del cine d’acció

L’intèrpret, que gràcies a aquesta pel·lícula es va convertir en heroi del cine d’acció, torna a encarnar l’agosarat Pete Mitchell, però en aquesta ocasió en comptes d’alumne és instructor de l’escola de pilots de caça. I un dels seus alumnes és el fill del company de Cruise que va morir al film original, Nick Bradshaw, Goose, i que a Top Gun: Maverick està interpretat per Miles Teller. 

Anthony Edwards, l’actor que va donar vida al personatge mort, també veu amb bons ulls aquesta segona part. “Només perquè estigui mort no significa que no pugui estar en la seqüela. Tinc dues paraules per a tu: Ghost Goose”, va declarar l’actor fa unes setmanes aPeople.

Acrobàcies “reals”

La segona entrega barreja pilots novells amb veterans mentre intenten adaptar-se a les noves tecnologies amb drons de combat. I és que aquests treuen una mica de protagonisme al treball dels pilots de caces, tot i que al tràiler es veu comCruisefa acrobàcies “reals” i maniobra el mític F/A-18 Super Hornet de la Marina nord-americana. I tot i que el protagonista de Missió impossible sempre corre riscos i rebutja tenir dobles, no li va ser permès pilotar cap caça perquè l’Exèrcit ho té terminantment prohibit amb civils. 

La mort del director de Top Gun, Ídols de l’aireTony Scott, l’agost del 2012 va paralitzar aquest nou projecte, cosa que va portar a especular que la cinta finalment no s’arribaria a rodar. Primer es va esmentar a Francis Ford Coppola com a possible director, però Cruise va confirmar que Joseph Kosinski agafava les regnes del film el 2017. 

Notícies relacionades

Una altra anècdota és que, quan la productora va proposar a Cruise tornar a protagonitzar la segona part de Top Gun, l’actor va acceptar i alhora va suggerir com a candidat per a la seqüela al príncep Enric, al·legant que compta amb gran experiència, ja que ha format part del cos aeri britànic al front de l’Afganistan.