ENTREVISTA AMB 'VARIETY'

La filla de Bruce Lee critica el retrat del seu pare que fa Tarantino a la seva pel·lícula

Shannon Lee diu que l'actor i mestre d'arts marcials va ser contínuament marginat i tractat com un destorb pel «Hollywood blanc»

Shannon Lee  daughter of the late Kung Fu legend Bruce Lee  poses in front of a portrait of her father at the Hong Kong Heritage Museum  before the start of a five-year exhibition on Lee  July 18  2013  Late kung fu superstar Bruce Lee may be an international icon  but he is still not the complete local hero in Hong Kong  Fans are marking his death 40 years ago this weekend with art gallery shows  exhibitions and even street graffiti but some people are urging Hong Kong s government to do more to honour the former British colony s biggest star  REUTERS Bobby Yip  CHINA - Tags  ENTERTAINMENT ANNIVERSARY

Shannon Lee daughter of the late Kung Fu legend Bruce Lee poses in front of a portrait of her father at the Hong Kong Heritage Museum before the start of a five-year exhibition on Lee July 18 2013 Late kung fu superstar Bruce Lee may be an international icon but he is still not the complete local hero in Hong Kong Fans are marking his death 40 years ago this weekend with art gallery shows exhibitions and even street graffiti but some people are urging Hong Kong s government to do more to honour the former British colony s biggest star REUTERS Bobby Yip CHINA - Tags ENTERTAINMENT ANNIVERSARY / BOBBY YIP (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Shannon Lee, filla del mestre del cine d’acció i de les arts marcials Bruce Lee, va criticar el director Quentin Tarantino pel retrat que va fer del seu pare a la pel·lícula ‘Once Upon a Time... in Hollywood’.

En un article publicat per Variety, Shannon Lee va qüestionar que Tarantino sigui realment un seguidor de Bruce Lee i va assegurar que ‘Once Upon a Time... in Hollywood’ reincideix en la discriminació que el seu pare va patir al llarg de la seva carrera.

“Sempre he sospitat que Tarantino és un fan del gènere del kungfu i de les coses de donar pallisses de maneres guai i amb estil, que és una cosa que el meu pare sens dubte va fer. Però si realment sap alguna cosa de Bruce Lee com a ésser humà, si està interessat en qui era com a ésser humà, si admira qui era Bruce Lee com a ésser humà, no estic segura de tenir proves que recolzin que això sigui cert”, va dir.

Shannon Lee va afegir que Bruce Lee va ser “contínuament marginat i tractat com un destorb d’ésser humà pel Hollywood blanc”.

“I així és com és tractat al film de Quentin Tarantino”, va afirmar.

“Confio que la gent prengui aquesta oportunitat i esbrini més de Bruce Lee perquè hi ha molt més per descobrir i entusiasmar-se (sobre ell). El retrat (d’ell) en aquesta pel·lícula no és definitivament això”, va indicar.

Secundari i anecdòtic

Bruce Lee apareix com un personatge secundari i anecdòtic a “Once Upon a Time... in Hollywood”, que es va estrenar la setmana passada als EUA i que amb Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie com a protagonistes ofereix una mirada nostàlgica i lleugerament crítica al cine i la televisió de finals dels anys 60.

Interpretat per Mike Moh, Bruce Lee té en ‘Once Upon Time... in Hollywood’ l’actitud d’un fanfarró i arrogant que presumeix àmpliament de les seves habilitats com a lluitador.

Al seu camí es creua el doble per a escenes d’acció Cliff Booth (Brad Pitt), amb qui es desafia a una baralla a tres assalts: el primer és per a Lee, però en el segon acaba derrotat i estavellant-se en un cotxe abans que el combat es doni per finalitzat.

Notícies relacionades

Abans de parlar amb ‘Variety’, Shannon Lee ja va mostrar dilluns en declaracions a ‘The Wrap’ la seva tristesa per la imatge del seu pare al film de Tarantino.

“Entenc que vulguin fer el personatge de Brad Pitt com un ‘supercabronàs’ que podria donar-li una pallissa a Bruce Lee. Però no necessitaven tractar-lo de la manera en què ho va fer el Hollywood blanc quan era viu”, va afirmar.