DESFILADA AL RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU

Premis a les futures promeses de la moda

Els alumnes de l'IED Barcelona presenten les seves col·leccions de final de carrera

La col·lecció 1933 de Carla Alberch és la guanyadora del Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció

undefined48627426 gente ied barcelona cierra el curso con fashioners of the wo190614131055

undefined48627426 gente ied barcelona cierra el curso con fashioners of the wo190614131055

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els alumnes de l’IED Barcelona (Escola Superior de Disseny de Moda) han presentat les seves col·leccions de final de carrera en una desfilada que ha tingut lloc aquest dijous en el Recinte Modernista de Sant Pau.

En aquesta edició s’han atorgat tres premis especials: Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció, dedicat a la reconeguda editora de Vogue Itàlia, atorgat per un jurat internacional; Premi Isabel Coixetal Millor Fashion Film, concedit per la reconeguda directora de cine, i el Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting.

La col·lecció 1933 de Carla Alberch ha sigut la guanyadora del  Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció, atorgat per un jurat internacional format per Elisa Pervinca Bellini, Talent Editor de Vogue Itàlia; Charo Izquierdo, directora de Mercedes Benz Fashion Week Madrid; Marta Coca, directora de 080 Barcelona Fashion i Estermaria Laruccia, directora de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week.

Records de l’avi

La col·lecció s’inspira en els records de l’avi de la dissenyadora, que va créixer en una fabrica d’estampació tèxtil de tradició familiar. La proposta investiga noves maneres d’imprimir sobre teixits seguint la tècnica “à la lyonnaise”, pròpia de l’empresa.

Els sis looks dissenyats per a home evoquen la vestimenta dels anys seixanta i la roba que vestia el seu avi. La proposta reinterpreta les típiques peces del moment amb materials naturals com el cotó o la seda.  Explota la idea de la peça única amb teixits rudes i de colors neutres per oferir peces de qualitat. Els estampats, presents a tota la col·lecció i realitzats artesanalment, es conceben com les memòries del passat que continuen presents en l’actualitat.

“Diary of a grown up girl”, de l’estudiant Beatriz Caballer, ha obtingut el Premi Isabel Coixet al Millor Fashion Film, mentre que el Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting – Disseny ha sigut per a l’alumna Amalia Rebollo amb la seva col·lecció Eduarda

Notícies relacionades

“Fashioners of the World és la celebració d’intensos anys d’estudi en una emocionant desfilada de moda. Creativitat, tècnica i imaginació han sigut els motors dels alumnes del Títol Superior en Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design”, ha explicat Alessandro Manetti, director general de l’IED Barcelona sobre les 24 col·leccions que han desfilat en el Recinte Modernista de Sant Pau.

“Les propostes mostren l’apassionant procés de disseny realitzat al llarg dels estudis mitjançant colors, esquetxos, estils i imatges. Imaginaris que irradien passió, talent i caràcter. Totes aquelles inquietuds d’una nova generació es plasmen en innovadors teixits, volums, estampats, materials i complements que reflecteixen les múltiples identitats d’una societat global, contemporània i en avantguarda”, conclou Manetti.

Temes:

Models