FESTIVAL DE L'HUMOR

El Singlot recordarà Pepe Rubianes

Andreu Buenafuente, Carlos Latre i Berto Romero retran homenatge a l'humorista galaicocatalà

zentauroepp48096005 barcelona 10 05 2019 presentacion del cartel del festival si190510183149

zentauroepp48096005 barcelona 10 05 2019 presentacion del cartel del festival si190510183149 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’enyorat humorista galaicocatalà Pepe Rubianes serà un dels protagonistes de la cinquena edició del fetival Singlot, que tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a Sant Feliu de Guíxols. Tot i que va deixar orfes la seva família, els seus amics i els seus seguidors fa 10 anys, la seva figura i el seu peculiar estil reviuran en un espectacle-homenatge que li dedicaran, entre d’altres, tres populars còmics: Andreu Buenafuente, Berto Romero i Carlos Latre. “Recuperarem alguns dels seus monòlegs i el recordarem”, va avançar el presentador. En els últims dies, la llista de participants ha anat augmentant. Ara per ara, el periodista Albert Om i el director teatral Joan Lluís Bozzo també s’han unit a la iniciativa.

Els artífexs de ‘La resistencia’ actuaran en viu i en directe el 5 de juliol a l’Espai Port. Serà la primera experiència del xou en directe dels protagonistes del programa: David Broncano, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison. I no són els únics personatges mediàtics del cartell. Quim Masferrer, artífex d’‘El Foraster’, acostarà el concepte del seu programa a escena a ‘Bona gent’ (7 de juliol, Espai Port), un muntatge en què el públic serà el protagonista. 

A l’hora de valorar els primers cinc anys de festival, Buenafuente assenyala l’èxit d’haver aconseguit crear “una cita professional i familiar, interessant per a l’espectador”. I hi afegeix: “La part comercial és important, però també ho és el fet d’haver-nos convertit en lloc de trobada de companys de professió que ens permet provar coses”. En aquesta edició, Buenafuente també oferirà ‘Nadie sabe nada’, juntament amb Berto Romero (6 de juliol, Teatre Narcís Masferrer).

Observatori de l’humor

Notícies relacionades

El presentador del ‘Late Motiv’ va muntar el Singlot en plena crisi amb la idea d’ajudar a dinamitzar el sector i donar oportunitats a gent amb noves propostes teatrals d’humor i de comèdia. “El Singlot serveix de plataforma i observatori, també per reflexionar sobre temes que ens afecten a tots, com ara l’etern debat sobre els límits de l’humor”. Sobre aquest tema gira l’espectacle inaugural, ‘La gran ofensa’, una creació de La Bendita Compañía protagonitzada per Dani Amor, Oriol Pérez, Serapi Soler Cristian Valencia.

Música i humor es barregen a ‘There was a fiesta!’ (At Carnegie Hall), una proposta amb dramatúrgia de Salvador S. Sánchez inspirada en la vida de dos cantants de jazz oblidats (4, de juliol, Espai Ginjoler). I dues singulars propostes completen la programació. D’una banda, hi ha l’estrena d’un nou Podcast de Bob Pop (5 de juliol, Hotel Elke), que comptarà amb la participació de tots els artistes del festival. De l’altra, ‘Las cosas extraordinarias’, de Duncan Macmillan, interpretat per Brays Efe (6 de juliol, Teatre Narcís Masferrer). Completa la programació un espectacle gratuït a peu de carrer que Quico Cadaval interpreta amb la companyia canària La tournée de l’Art i que parla, com el seu títol indica, de 'Vacas, guerras, cerdos y curas’ (6 de juliol).