05 d’ag 2020

Anar al contingut

Noies Bond 'De Armas tomar'

La hispanocubana Ana de Armas s'uneix a la llarga llista d'actrius que han donat la rèplica femenina a l'agent 007, entre les quals figuren Ursula Andress, Kim Basinger, Halle Berry i Monica Bellucci

Inés Álvarez

GILBERT BELLAMY

Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'
Noies Bond 'De Armas tomar'

/

Ana de Armas està fent passos de gegant en la seva carrera. Des que es va ‘escapar’ d’‘El internado’ (la sèrie que va protagonitzar a Antena 3 i la va donar a conèixer de cara al gran públic) està imparable. La seva millor decisió i més arriscada va ser anar-se’n a Hollywood el 2015, on, després de fer alguns paperets, va fitxar per ‘Blade Runner 2049’ i va rodar cinc pel·lícules encara per estrenar. Ara, la candidata a ser Marilyn Monroe per a Netflix serà la nova noia Bond a ‘Bond 25’, la pel·lícula número 25a de la saga.

I això no és poca cosa. Els que encara pensin que la seva comesa serà la de la dona florero que l’agent sedueix i deixa oblidada entre els llençols de setí d’un luxós hotel, van molt equivocats. Només cal recordar-los algunes de les actrius que van passar pels braços dels agents 007 als quals han donat vida Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig.

Ursula i el mite

Allà va (agafin-se que venen corbes, famoses corbes): Ursula Andress, Barbara Carrera, Halle Berry, Monica Bellucci, Jane Seymour, Britt Eklan, Carole Bouquet, Grace Jones, Teri Hatcher, Sophie Marceau, Eva Green, Kim Basinger, Diana Rigg, Jacqueline Bisset... ¿Qui no recorda la imatge d’Andress sortint del mar amb el seu icònic biquini a ‘Dr. No’ (1962), que va inaugurar el mite de la noia Bond?  Una estampa, i un dues peces que, per cert, va reproduir a tall d’homenatge Halle Berry a ‘Mor un altre dia’ (2002).

I és que mentre que els actors que han interpretat Bond en aquests 57 anys han sigut sis (per a Daniel Craig aquesta serà la seva última intervenció i ja se sap que Idris Elba no serà el seu successor afromericà), les diferents actrius han anat desfilant per cadascuna de les pel·lícules i desapareguts sense deixar rastre, amb l’excepció de Maud Adams, que va ser reincident: va intervenir a ‘L’home de la pistola d’or’ (1974), ‘Octopussy’ (1983) i ‘Panorama per matar’ (1985), junt amb el simpàtic Roger Moore.

La més madureta

Una actriu té el mèrit de ser la més madureta de la llista, tot i que no per això menys atractiva i sensual que les seves companyes en el rànquing: la italiana Monica Bellucci, que va donar la rèplica a Craig el 2015 en el fins ara últim film de la saga, ‘Spectre’, quan la immarcescible actriu acabava d’entrar en la seva esplèndida cinquantena.

Hi ha més noies Bond que pel·lícules, perquè a Bond li surten dones i enemics fins a sota de les pedres, però totes comparteixen un perfil: independents, valentes, sofisticades, esportives, viatgeres, intel·ligents... I, depenent de com es relacionen amb el 007, ja se’ls ha arribat a classificar: dones que l’ajuden, les ‘femme fatale’ que busquen la seva ruïna, les expiatòries que perden la seva vida per seguir-lo en la seva missió amb una inusitada lleialtat i les que tenen una història més que romàntica amb l’irresistible agent, que estableix amb elles la mateixa relació que amb els seus clínex.

Unes relacions i diàlegs, per cert, que avui dia potser no passarien la prova del cotó fluix. Per a mostra, el que en manté 007, a ‘Mor un altre dia’ (2002), amb el personatge a qui dona vida Madonna, una entrenadora d’esgrima que li fa classes. Ella: "Té vostè un bon maneig de l’arma". Bond: "Tinc fama de mantenir la punta ben alta". Coses de Bond. James, Bond.