el final s'acosta

Glamur, 'souvenirs' i secrets a l'alfombra vermella de 'Joc de trons'

L'elenc i els creadors de l'aclamada sèrie d'HBO es van vestir de gala per a la 'premiere' de l'última temporada a Nova York

55683687-3b50-40a6-a597-6a8f5b18e742-hd-web / periodico

4
Es llegeix en minuts
Agencias

La febre de Joc de trons Joc de tronsva arribar aquest dimecres a Nova York, on uns emocionats protagonistes de la sèrie de culte es van passejar per l’alfombra vermella entre els crits dels seus seguidors, a poc més d’una setmana que s’estreni la vuitena i última temporada (a HBO, el 14 d’abril).

El llegendari Radio City Music Hall va ser el lloc triat per al gran esdeveniment que dona el tret de sortida a aquesta entrega, que tanca 10 anys de producció d’HBO en els quals l’equip i els actors s’han recorregut mig món: Croàcia, Malta, Espanya, Regne Unit, Islàndia o Marroc, entre d’altres.

Una de les principals protagonistes, Emilia Clarke, que encarna Daenerys, la mare de dracs, va despertar passions entre els seguidors de la sèrie que s’amuntegaven als voltants de l’alfombra vermella, on també va ser el centre de les mirades George R. R. Martin, l’autor de les novel·les en què es basa el programa.

Ygritte i Jon Nieve

Una de les parelles que més expectació va despertar en la premier de Joc de trons va ser la formada per Kit Harington (Jon Nieve), i Rose Leslie (Ygritte), que es van conèixer a la sèrie i es van casar el juny de l’any passat després de sis anys de relació.

Les germanes Sansa Stark (interpretada per Sophie Turner) i Arya Stark (encarnada per Maisie Williams) també van posar juntes a l’alfombra vermella, totes dues vestides amb elegants vestits negres decorats amb vidres, i es van mostrar igual d’unides que els últims anys.

“És molt dur, és trist però emocionant, emocionant veure’ns a tots units per última vegada”, va confessar Turner en una entrevista amb HBO Latino, que va anar a l’esdeveniment de la mà de la seva actual parella, el cantant Joe Jonas. Turner, que només tenia 14 anys quan va començar a treballar a la sèrie va explicar sobre l’alfombra que bona part de la camaraderia que hi ha entre l’equip es deu “al simple fet del fred i la humitat” dels escenaris on van rodar. “En aquells moments tan emocionants estàvem realment units”, va explicar.

Aferrats als seus personatges

Turner també va confessar que s’havia guardat una de les cotilles utilitzades pel seu personatge com a record.

Altres que també han fet provisió de ‘souvernirs’ han sigut Pilou Asbaek (Euron Greyjoy, un dels pitjors dolents de la sèrie) i Conleth Hill (Varys, l’intrigant eunuc), que també s’han guardat diversos anells, mentre que Richard Dormer s’ha aferrat al pedaç a l’ull de Beric Dondarrion, el cavaller ressuscitat. 

Isaac Hempstead Wright, el jove actor de 19 anys que interpreta Bran Stark, va ser un dels primers en arribar a l’acte, així com Jerome Flynn, que encarna a Bronn, i Kristian Nairn, o el popular gegant Hodor, que mesura més de 210 centímetres.

“Sento que estic graduant-me de la universitat. És molt emocionant per a tots aquest moment”, va dir Nairn, que va descriure el seu personatge com a “algú que prova de ser ell mateix, bona persona, i és una cosa que no és fàcil de fer aquests dies”.

Wright, per la seva part, es va confessar “desconcertat” amb la seva última alombra vermella de Joc de trons: “És el final de 10 anys de la meva vida”, mentre que Peter Dinklage, que interpreta un altre dels personatges més populars de la sèrie, Tyrion Lannister, i qui participa en més escenes, amb prou feines va voler fer declaracions als periodistes.

Els actors Pedro Pascal (Oberyn), Indira Varma (Ellaria), Gwendoline Christie (Brienne de Tarth), Nikolaj Coster Waldau (Jaime Lannister), Sean Bean (Ned Stark), Natalie Dormer (Margaery Tyrell) i Liam Cunningham (Davos), entre d’altres, també van anar al gran acte.

La que no va poder assistir-hi va ser la intèrpret britànica Lena Headey, que va anunciar una hora abans de començar sentir-se “decebuda” i “desconsolada” de no poder assistir a l’última premier de la sèrie al estar malalta.

Tron descomunal

Molt a prop de l’alfombra vermella, al Rockerfeller CenterJoc de Trons va desplegar dimarts a la nit un enorme tron de més de 10 metres d’alçària i 9 tones de pes que va haver de ser protegit per personal de seguretat per impedir que els fanàtics de la sèrie hi pugessin.

HBO marca així el colofó d’una de les seves sèries de més èxit, que arriba a la seva fi amb una temporada de 6 capítols en lloc dels 10 que s’havien filmat en les 6 primeres temporades, tot i que són de més durada, de 82 minuts el més llarg.

Els seguidors tindran productes de sobra amb què alimentar el seu fanatisme mentre repassen el complicat argument del programa abans de l’emissió del primer capítol de la vuitena temporada el pròxim 14 d’abril (matinada del 15 d’abril a Espanya), ja que diverses companyies s’han pujat al tren de Joc de trons.

‘Marxandatge’ divers

Des de galetes Oreo amb els escuts dels diferents clans, amb les quals a més s’ha aconseguit recrear la seqüència de crèdits inicial de la sèrie, fins a ous de pasqua que simulen els embrions dels populars dracs de Daenerys, o ampolles de vi i whisky de la marca Joc de trons amb un cost de fins a 1.000 dòlars.

Segons diverses pàgines web especialitzades, la primera temporada de Joc de trons, que es va emetre el 2011, registrava una mitjana de 2,5 milions d’espectadors només als Estats Units, una xifra que en la passada temporada, la setena, s’havia multiplicat per quatre per assolir els 10,2 milions. 

Notícies relacionades

Els detalls de la trama de la temporada final s’han mantingut estrictament reservats malgrat que el rodatge va començar l’octubre del 2017.

La temporada 7, que es va emetre el 2017, va veure els personatges dirigir-se cap a una gran batalla pel Tron de Ferro mentre un exèrcit de zombis de Caminants Blancs, liderats pel Rei de la Nit no morts, anava cap al sud i amenaçava la destrucció de la humanitat.