ACTE A L'AJUNTAMENT

Puyal rep la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu

El periodista rep de l'Ajuntament de Barcelona el reconeixement a la seva trajectòria

zentauroepp47597588 barcelona 01 04 2019  la alcaldesa de barcelona entrega la m190401195837

zentauroepp47597588 barcelona 01 04 2019 la alcaldesa de barcelona entrega la m190401195837 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts

Acabats de complir els 70 anys i amb un enorme llegat a l’esquena com a històric narrador dels partits del Barça, entre moltes altres feines periodístiques, Joaquim Maria Puyal ha rebut aquest dilluns la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de mans de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El guardó reconeix la trajectòria professional del periodista barceloní i també el seu paper pioner en les transmissions radiofòniques de partits de futbol en català, des del 1976, i el foment que ha fet de l’esport en general. Puyal és "un referent del periodisme" a la ciutat i, molt especialment, de la ràdio en català, ha remarcat Colau durant l’acte, celebrat al Saló de Cent de l’ajuntament.

Un record a Joaquim Forn

“Amb un estil personal marcat pel rigor i per la humanitat, ha sigut mestre de periodistes”, ha dit l’alcaldessa, que també ha destacat la trajectòria de Puyal com a “innovadora en els formats i en el llenguatge, amb programes que han fet història i que formen part de la nostra memòria col·lectiva”. La destacada trajectòria de Puyal el va portar a TVE, Ràdio Barcelona, TV-3 i Catalunya Ràdio, on la temporada passada es va acomiadar com a narrador dels partits del Barça.

Notícies relacionades

L’acte ha comptat amb l’assistència de la comissionada municipal d’Esports, Marta Carranza, i el conductor ha sigut el periodista Francesc Sòria. L’escriptor Sergi Pàmies, futboler i reconegut barcelonista, ha sigut l’encarregat de traçar una glossa de Puyal.

Durant el seu discurs, el periodista ha recordat l’exconseller Joaquim Forn, un dels independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem i que aquest dilluns compleix 55 anys.