PER OCULTAR DADES FISCALS

María del Monte, multada per Hisenda

La cantant sevillana haurà de pagar 60.058 euros a l'Agència Tributària

María del Monte, multada per Hisenda

Raul Caro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Revés per a la cantant sevillana María del Monte, que haurà de pagar una multa de 60.058 euros a l’Agència Tributària per no informar de les operacions que va realitzar durant l’any 2009 amb la societat Monprodu, de la qual era sòcia i administradora única. La sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia ha desestimat el recurs presentat per la cantant.

Notícies relacionades

A l’exercici fiscal del 2009, María del Monte va ingressar 63.106,26 euros com a rendiments del treball per la seva activitat com a cantant i presentadora de televisió a través de la societat Monprodu, però aquesta societat mercantil va presentar aquell any uns ingressos de 757.034,34 euros. La Inspecció de Tributs va entendre que, d’acord amb la relació entre la societat i la cantant, qualsevol operació quedava subjecta al règim establert en la llei de l’impost de societats i li va demanar en dues ocasions que aportés la documentació.

Tributs va multar la cantant per “no aportar o aportar de forma incompleta, inexacta o amb dades falses la documentació”, el final de la qual era determinar el valor de mercat de les operacions entre persones o entitats vinculades. La sentència destaca “la desmesurada diferència” entre els 757.034,34 euros que va ingressar Monprodu per l’activitat de l’artista i els 63.106,26 que va obtenir ella.