L'AGOSARAT ESTILISME DEL SALVAVIDES BLANC

El que porta els pantalons al Reial Madrid

Zidane es va estrenar en la seva tornada a l'equip vestit amb uns agosarats texans de tub de Dsquared2 que costen 500 euros

lmmarco47310254 soccer football   real madrid press conference   santiago be190312140526

lmmarco47310254 soccer football real madrid press conference santiago be190312140526 / SUSANA VERA

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Estil i figura. La comentada tornada de Zinedine Zidane a la banqueta del Reial Madrid fins al 2022 va tenir un destacat apèndix en el seu atrevit estilisme. L’entrenador francès, de 46 anys, acompanyat per la seva dona, Veronique, va preferir americana, texans i calçat esportiu per encarar la roda de premsa al Santiago Bernabéu i va deixar el vestit per al sempre encotillat Florentino Pérez.

Les xarxes socials no van deixar de parlar de si els seus pantalons mil·lennistes eren adequats o no. Uns ‘pitillos’ amb vora d’un sol plec mida XXL. ¿D’on surt aquesta moda? ¿Quina marca els firma? ¿És tendència? ¿S’ho posarien els seguidors? ¿Quant costen? ¿On es poden comprar? 

Anem a pams. Els pantalons porten la firma Dsquared2 a la bragueta, que és on els germans Caten, els bessons Dean Dan, col·loquen la seva etiqueta, vermella per a més senyals. Dsquared és una de les firmes que segueixen fidelment molts futbolistes. També per contracte. De fet, és la firma que vesteix elManchester CitydeGuardiola. Molts cantants, com Luis Fonsi, Maluma i Shawn Mendes, llueixen dissenys de la marca. Barats no són. El preu mitjà d’uns texans Dsquared2 és d’uns 500 euros i no tenen talles grans. A Espanya tenen botiga pròpia a Madrid (Ortega y Gasset, 5) i a Puerto Banús (Marbella). També es poden comprar 'online', en botigues multimarca i a la Roca Village

Els comentats baixos

Elaborats amb cotó japonès i amb petits talls i tons desgastats, aquests pantalons de tub són molt elàstics i es porten cenyits al cos. Zizou mesura 1,85 i deu utilitzar una talla 40, així que li queden com un guant. Una altra cosa són els molt comentats baixos.  

Expliquen que en una desfilada masculina d’una passarel·la internacional, ja fa uns anys, una firma de sabates va voler que les seves peces es veiessin tan bé que van decidir arremangar els pantalons uns centímetres. El que va ser una estratègia d’imatge i màrqueting per ressaltar el calçat es va convertir en una tendència que no va quedar en l’oblit. 

Notícies relacionades

Els pantalons de turmell han sigut tendència des de fa uns anys. Molts homes els han portat amb mocassins i sense mitjons o amb mitjons de turmell. Una de les firmes referents va ser Loewe. Quan el jove dissenyador Jonathan William Anderson, més conegut com a J. W. Anderson, el nen prodigi de la moda britànica, es va fer càrrec de Loewe el 2013, va voler bussejar en la tradició espanyola per modernitzar-la. Una de les seves peces clau per a home i dona van ser uns texans amb una vora XXL en blanc que recordaven els pantalons dels pescadors mediterranis. Però la gran diferència amb els de Dsquared és que el tall era ample i no de tub. 

Els germans Dean i Dan Caten, nascuts a Ontario (Canadà), de mare anglesa i pare napolità, amb residència a Londres i directors creatius de la firma amb seu a Milà, sempre han conjugat el ‘denim’ a les seves desfilades, on barregen models masculins i femenins i busquen sorprendre. De fet, ells mateixos surten a saludar moltes vegades després dels seus espectacles amb els seus famosos 'jeans' amb etiqueta vermella al frontal combinats amb una camisa blanca. "A les nostres botigues veiem que la gent amb diners està disposada a gastar-se’ls, però en coses especials, en allò que pocs es poden permetre i que els distingeix dels altres", explicaven en una entrevista.