LA MASCOTA MÉS RICA DEL MÓN

Choupette, la gata 'influencer' de Lagerfeld que també heretarà la seva fortuna

El felí té gairebé 200.00 seguidors a Instagram, dues criades i només el 2014 va guanyar tres milions per un parell d'anuncis

"És el centre del meu món", va arribar a dir d'ella el kàiser de la moda

zentauroepp47023842 gato choupette190220104008

zentauroepp47023842 gato choupette190220104008 / JENS KALAENE

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món de la moda s’ha quedat orfe després de la mort de Karl Lagerfeld, que va morir aquest dimarts a París a l’edat de 85 anys. Però la desaparició del kàiser, a més, deixa sense pare laChoupette, la gata que el director artístic de Chanel, Fendi i la marca del seu mateix nom va adoptar el 2011 i que s’havia convertit en el "centre" del seu món

"És irresistible", la va definir el dissenyador al plató del programa Le Divan de Marc-Olivier Fogiel, el febrer del 2015. "Ella té la seva pròpia fortuna, és una dels meus hereus. Si em passa alguna cosa les persones que es cuiden d’ella [dues o tres, segons alguns mitjans] no estaran en la misèria. La Choupette és una noia rica", va assegurar.

Tres anys després Lagerfeld va tornar a fer referència a l’herència de Choupette en el número d’abril de la revista Numero: "No es preocupi, n’hi ha prou per a tothom", va dir fent broma el modista que ha mort solter i sense fills. Quan en la mateixa entrevista li van recordar que a França està prohibit llegar a un animal, va respondre sarcàstic: "No es preocupi, no soc francès" [va néixer a Hamburg, Alemanya, el 1933].

De la resta de possibles afavorits amb la fortuna del dissenyador, que es calcula que ascendeix a 200 milions, no se’n sap res ara per ara. 

Regal del seu protegit

LaChoupette va ser un regal de Baptiste Giabiconi, el model francès de 29 anys imatge de Chanel, Fendi i la marca Karl Lagerfeld amb qui s’havia relacionat sentimentalment el modista. I no va poder ser un regal més encertat. "Encara no hi ha matrimoni entre homes i animals, mai hauria pensat que m’enamoraria d’aquesta manera d’un gat", va dir el modista de Carolina de Mònaco, Carla Bruni i Claudia Schiffer, entre d’altres, en una entrevista per a la CNN del 2013.

La princesa de raça birmana a què Lagerfeld comparava amb Greta Garbo té gairebé 50.000 seguidors a Twitter i és una influencer a Instagram, on acumula 182.000 fansinfluencer . També compta amb el seu propi blog (www.choupettesdiary.com), on ahir li va dedicar una carta de comiat a l’icònic creador de les ulleres de sol.

"Ell viurà per sempre en mi i en tots els seus fans", ha escrit la mascota. "Estic eternament agraïda per la vida i l’amor que em va donar després d’adoptar-me. Mai oblidaré els moments que hem compartit junts, viatjant, explorant i creant", assegura el mix, que s’acomiada així del seu amo: "Que la seva memòria visqui per sempre a través dels seus treballs i mai oblidem que el seu geni creatiu està ara assegut al paradís a prop de lamama Coco Chanel". 

Alguns d’aquests moments junts es poden rememorar en el compte del famós felí.

Fortuna pròpia

Però la Choupette també compta amb la seva pròpia fortuna forjada com una autèntica celebrity. El 2014 va facturar tres milions de dòlars per participar en dues campanyes publicitàries per a un cotxe a Alemanya i una marca cosmètica al Japó. A més, té el seu propi vi, ha inspirat una biografia (Choupette: la vida privada d’una gata de la moda d’alta volada), i l’any passat va estrenar la seva pròpia línia de maquillatge, amb dos pintallavis i una paleta d’ombres d’ulls. També va ser la musa d’una línia de moda de Lagerfeld, amb bosses, samarretes, ulleres i sabates.

Portada de revistes

La fama de la mascota és tal que diverses marques de menjar per a animals van intentar seduir Lagerfeld per fitxar-la. Va ser en va. "Ella és massa sofisticada per a això", va concloure l’alemany. La Choupette sí que va accedir, no obstant, per ser portada de Vogue, Madame Figaro i Lucky.

Notícies relacionades

Era l’ullet dret de Lagerfeld, que fomentava els seus costums de diva: mai ha menjat a terra, sinó sobre la taula. D’ella cuiden dues donzelles les 24 hores del dia, que s’encarreguen de la seva higiene i la raspallen quatre vegades al dia. S’encarreguen de donar-li menjar fresc, que el serveixen en tres plats de plata.

Segons Le Monde, el dissenyador ja ho tenia tot previst abans de morir i li va comprar una casa a una de les seves cuidadores, la Françoise, "perquè algú la cuidi quan jo no hi sigui".