AL RECINTE MODERNISTE DE SANT PAU

Pas a la passarel·la 080 més internacional

Una trentena de firmes mostren fins dijous les seves propostes de roba per a home i dona

lmmarco43993748 graf8269  barcelona  26 06 2018   varias modelos lucen algun190201174755

lmmarco43993748 graf8269 barcelona 26 06 2018 varias modelos lucen algun190201174755 / Enric Fontcuberta

4
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO

Torna la passarel·la 080 al mateix escenari de cites anteriors, el Recinte Modernista de Sant Pau, però aquesta vegada amb més vocació internacional, amb escassetat de dissenyadors emergents, sense desfilades de moda infantil i amb una sèrie de vells coneguts.

Des d’aquest dilluns 4 i fins al dijous 7 tornaran a encendre’s els focus per veure les propostes d’una trentena de firmes comercials per a home i dona. Obrirà el joc Teoh&Lea amb el seu director creatiu, Pep Generó, que debuta a la passarel·la amb una col·lecció molt fresca i lleugera per a aquesta mateixa primavera estiu, vaja, que ja està a la venda.

La passarel·la de la Generalitat, que arriba a la seva cita número 23, vol obrir-se al món. D’aquí la presència del dissenyador Umit Benan, nascut a Alemanya, de pares turcs i format a Itàlia i als Estats Units. El que fos director creatiu de Trussardi i alumne del seu admirat Nino Cerruti presenta la seva col·lecció de moda masculina, ‘street wear’ amb un toc italià, per a la tardor hivern 2019.

També es veurà el treball colorista de la firma sud-africana Chulaap, fundada fa quatre anys per Chu Suwannapha, que ressalta la diversitat del continent africà i el fort de la qual són els estampats. També es presenta a aquesta 080 el creador peruà d’origen asiàtic Esaú Yori. I la firma colombiana Polite, del dissenyador espanyol-colombià Carlos Polite.

Entre les firmes locals, qui estava anunciat i finalment no acudirà és Menchén Tomás. “El nostre taller i estudi s’ha vist seriosament afectat per una inundació que ha fet malbé gran part de la col·lecció que volíem presentar, per la qual cosa em veig obligada a prendre la dura decisió de no acudir a la passarel·la”, notificava dilluns passat Olga Menchén.

Es veuran els novament els ‘looks’ d’home i dona de la firma Antonio Miro –que compleix el seu 40è aniversari– i que dissenya Albert Villagrassa. Han titulat la seva col·lecció ‘Rock’. I les creacions d’Escorpion Studio Barcelona, Naulover i Maite Muñoz al capdavant de Lebor Gabala, la sastreria d’avantguarda per a home del sevillà Jaime Álvarez per a la seva jove firma Mans Concept Menswear, les creacions de Miriam Ponsa, Txell Miras, Aubergin, Jnoring, Z1, Pablo Erroz, Sita Murt i Oscaleon, que titula la seva proposta ‘Plume noire’.

També els vestits de nit tan aclamats per les ‘influencers’ de José María García i la seva firma Ze García. Ángel Vilda, al capdavant de Brain&Beast, i Custo muntaran els seus xous després de passar, fa només uns dies, pel Madrid Fashion Week.   

“Des de la Generalitat l’objectiu és potenciar la competitivitat de l’empresa catalana del sector moda”, afirmava fa uns dies a la presentació de la 080 la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta. Per això repeteix també el 080 Barcelona Fashion Showroom, l’espai professional d’exposició i comercialització que impulsen 080 Barcelona Fashion i el Clúster Català de la Moda (MODACC) per on s’espera que passin una trentena de compradors internacionals, procedents de països com Colòmbia, la Xina, Estats Units, Austràlia, Alemanya, Dinamarca, el Regne Unit, França, Itàlia, Polònia i Irlanda. El ‘showroom’ estarà instal·lat a l’Auditori Francesc Cambó.

A més, durant els dies de desfilades, al pavelló de la Puríssima, se celebrarà la ‘pop ups gallery’, les botigues efímeres on comprar roba, joies, sabates i complements d’una vintena de firmes. El mateix escenari també acollirà sessions de dj.

Les escoles de moda tornaran a ser presents en aquesta edició amb una selecció de les millors tesines dels alumnes d’últim curs de l’Escola de la Dona; Felicidad Duce-Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona; Idep Barcelona - Escola Superior d’Imatge i Disseny; ICM Institut Català de la Moda; IED Barcelona Escola Superior de Disseny; LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona; i ILLA Escola d’Art i Disseny.

Notícies relacionades

El programa off de la passarel·la 080 Barcelona Fashion també comptarà amb la desfilada protagonitzada per la Fundació Ared i la seva empresa d’inserció, Salta, dedicades a la integració social i laboral de persones en risc d’exclusió social. La desfilada, el 8 de febrer, comptarà amb la presència de Judit Mascó, presidenta de la Fundació Ared. També està prevista la presentació del nou perfum de l’actriu Rossy de Palma. 

La passarel·la entregarà el premi al millor dissenyador emergent, al qual es presenten creadors novells amb menys de quatre col·leccions o facturació inferior als 50.000 euros, dotat amb 15.000 euros. I el premi a la millor col·lecció, que facilita la participació directa en l’edició del juny que ve. També s’entregarà el premi MODACC a la Millor Col·lecció de la 080 Barcelona Fashion de Marques Internacionals.