ESTRENA A SUNDANCE

Un documental descobreix els abusos sexuals de Michael Jackson

'Living Neverland' recull les declaracions de dues persones que expliquen com el malaguanyat cantant en va abusar quan tenien 7 i 10 anys

zentauroepp44803402 jgm02  santa mar a  estados unidos   28 08 2018   foto de ar190111134820

zentauroepp44803402 jgm02 santa mar a estados unidos 28 08 2018 foto de ar190111134820 / SPENCER WEINER POOL

2
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

Després de l’escàndol que va provocar l’emissió a començaments d’any d’una sèrie documental sobre les agressions sexuals del cantant R. Kelly, ja s’anuncia una nova producció documental sobre un famós artista per assetjar menors. En aquest cas el protagonista és la malaguanyada icona musical Michael Jackson que, a 'Living Neverland', és acusat per dos menors d’abusos.

"En l’apogeu de la seva fama, Michael Jackson va començar una llarga relació amb dos nois, de 7 i 10 anys, i les seves famílies, i els va convidar a veure el seu singular i meravellós món. Seduïts per l’existència de conte de fades del cantant i captivats per la seva relació amb ell, les famílies dels nens no es van adonar de la manipulació i l’abús  a què eren sotmesos", diu la sinopsi oficial del documental a la web del Festival de Cine Independent de Sundance, on es presentarà aquesta obra els pròxims 25 i 26 de gener.

Ara, ja en la trentena, els nois expliquen com al seu dia van patir els abusos sexuals de Jackson en una història que retrata l’explotació i l’engany mentre documenta el poder d’una celebritat que va aconseguir infiltrar-se en les vides dels nens i els seus pares.

Episodis passats

El famós cantant  ja havia sigut acusat en diverses ocasions d’abús sexual de menors, i havia defensat sempre la seva innocència. El 2005 va ser absolt en un judici en el qual l’acusava de l’abús de Gavin Arvizo de 13 anys.  El 1994 es va veure forçat a arribar a un acord econòmic fora dels tribunals amb la família de Jordan Chandler, també de 13 anys, que l’acusava del mateix delicte.

El rei del pop va morir el 2009 als 50 anys a causa d’una sobredosi de medicaments, però després de la seva mort van sorgir dues noves acusacions: de Wade Robson i James Safechuck que van ser desestimades a l’haver passat molt temps des del presumpte delicte.

Reaccions en l’entorn de l’artista

L’entorn de Michael Jackson ha publicat un comunicat amb referència a les acusacions bolcades contra el cantant al documental 'Leaving Neverland', al qual qualifica d’"indignants i un intent patètic d’explotar el nom de l’artista". "És increïble que algun director creïble pugui involucrar-se en el projecte", conclou el comunicat.

Notícies relacionades

Dan Reed, director del documental ha afirmat que no té cap dubte sobre la veracitat de les històries explicades a la producció. "Si hi ha una cosa que hem après en aquest moment de la nostra història, és que l’abús sexual és complicat i les veus de les víctimes necessiten ser escoltades", ha declarat el cineasta, que el 2015 va ser guardonat amb un premi BAFTA pel seu documental 'The Paedophile Hunter'. 

Després de la seva exhibició al Festival de Sundance, 'Living Neverland', de quatre hores de durada, s’estrenarà a la plataforma de televisió per internet HBO i a la cadena britànica Channel 4.