'TOP' DE FAMOSOS MILIONARIS

George Lucas, el rei Mides dels famosos més rics dels EUA

'Forbes' publica la llista del 2018 de les 'celebrities' amb més zeros al compte corrent

richesusa

richesusa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’imperi La guerra de les Galàxies del cineasta George Lucas, la franquícia de la pel·lícula –no el govern galàctic fictici de Darth Vader–, l’ha assentat fermament al podi dels famosos més rics dels Estats Units, segons ha donat a conèixer la revista ‘Forbes’.

El patrimoni net de l’escriptor, director, productor i creador de la saga espacial, de 74 anys, s’estima en 5.400 milions de dòlars (4.700 milions d’euros), la qual cosa el fa encapçalar la llista que també inclou atletes, músics i un il·lusionista adinerat.

La major part de la riquesa de Lucas va provenir de la venda de 4.050 milions de dòlars (3.500 milions d’euros) de la companyia de producció LucasFilm a Walt Disney Co el 2012, detalla ‘Forbes’.

Lucas supera el seu company Steven Spielberg (3.700 milions de dòlars; 3.200 milions d’euros) i a la magnat dels mitjans de comunicació Oprah Winfrey (2.800 milions; 2.450 milions d’euros). Michael Jordan és el quart, amb 1.700 milions (1.490 milions d’euros), que aquest any ha pujat bastant en el rànquing gràcies a l’augment del patrimoni net de 400 milions derivat de la seva fortuna de sabates esportives i una participació del 90% a l’equip professional de bàsquet Charlotte Hornets (800 milions de dòlars).

El PIB d’Islàndia

Les 10 celebritats més riques dels Estats Units sumen una fortuna de 18.700 milions de dòlars (16.400 milions de dòlars), que és més que el PIB d’Islàndia. 

La novetat en la llista d’aquest any és Kylie Jenner, amb un patrimoni net de 900 milions de dòlars (790 milions d’euros) que la converteix en la multimilionària més jove que ho és abans d’haver heretat fortuna. L’actriu, de 21 anys i amb 168 milions de seguidors a les xarxes socials, ha guanyat 630 milions de dòlars (550 milions d’euros) gràcies a la seva firma Kylie Cosmetics, des del seu llançament fa dos anys.

Jenner és propietària del 100% del negoci, una estaca prou valuosa per col·locar-la entre les dones més riques dels Estats Units, i obtenir un lloc a la portada de ‘Forbes’.

"Les xarxes socials són una plataforma increïble", ha dit Jenner sobre el mitjà que li ha atorgat la clau del seu èxit. "Tinc un accés molt fàcil als meus fans i als meus clients", assegura la germana de la model més ben pagada de l’any, Kendall Jenner [que va ingressar gairebé 20 milions d’euros aquest 2018].

Kylie ha igualat al lloc número cincJay-Z, que aquest any ha ingressat 90 milions de dòlars gràcies a les lucratives participacions en companyies com ara Armand de Brignac xampany i D’Ussé cognac, a més de participacions en el seu imperi d’entreteniment Roc Nation i el servei de ‘streaming’ Tidal.

Ell supera el seu company raper Diddy (al lloc número 8, amb 820 milions de dòlars; 719 milions d’euros). 

Aquest és el ‘top 10’ de les celebritats més riques dels Estats Units del 2018: 

George Lucas 

Steven Spielberg 

Oprah Winfrey 

Michael Jordan

Kylie Jenner 

Jay-Z 

David Copperfield 

Diddy 

Notícies relacionades

Tiger Woods 

James Patterson