HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

Mafalda, la filla actriu de Pablo Carbonell que no havia de caminar mai

La nena, de 9 anys, té una malaltia que la va obligar a passar set vegades per la sala d'operacions

Protagonista de la sèrie de Disney Channel 'Club Houdini', debuta ara en el cine

carbonell-e-hija-1

carbonell-e-hija-1

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si vostè té fills petits, possiblement ha vist algun dissabte a la nit a Disney Channel 'Club Houdini' 'Club Houdini', una sèrie infantil que va ja per la segona temporada i en la qual cinc xavals resolen misteris gràcies al seu enginy, molt a l’estil de les novel·les d’ 'Els cinc' d’Enid Blyton. Entre ells hi ha la Martina, una eixerida petita amb grans recursos a qui dona vida Mafalda Carbonell, la filla de 9 anys del còmic, actor i cantant Pablo Carbonell i la promotora teatral i relacions públiques María Arellano.

La semblança física amb el seu progenitor és evident: el seu somriure i els ulls blaus delaten que ha heretat els gens del que va ser cantant de Los Toreros Muertos. També comparteixen el mateix sentit de l’humor, veient les fotos fent ganyotes que la petita publica a Instagram, i seguint les seves aparicions televisives, en les quals no es talla posant-se a cantar i ballar amb molta desimboltura.

Mafalda, a l’esquerra, amb la resta d’actors de 'Club Houdini' / disney channel

Debut en el cine

“De gran vull ser com el pare", ha comentat en alguna ocasió Mafalda. I sembla que ho està aconseguint. Després del seu pas per 'Club Houdini', està ara rodant el seu debut cinematogràfic, 'Vivir dos veces’, una pel·lícula dirigida per María Ripoll (la realitzadora de títols com 'No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas' y 'Ahora o nunca'), en la qual comparteix cartell amb Inma Cuesta i Óscar Martínez.

Però Mafalda no és només la protagonista d’una sèrie de televisió i d’una pel·lícula, sinó també de tota unahistòria de superació. Tot just néixer (en el Puerto de Santa María, les mateixes terres gaditanes de les quals és originari el seu pare), els metges li van diagnosticar artrogriposi múltiple congènita, un malaltia rara que provoca múltiples contractures en les articulacions i que afecta un de cada 3.000 nens nounats. El pronòstic era que no arribaria a caminar.

Durant els primers anys de vida, la petita va passar set vegades per la sala d’operacions i va estar tres anys enguixada. Fins que les operacions i l’esforç van donar els seus fruits i la filla de Pablo Carbonell no només va començar a caminar. “Tot just aconseguir que es posés dempeus, vam apuntar Mafalda a classes de ball. Animo aquells a qui algun dia els van dir que els seus fills no caminarien", va relatar emocionat l’orgullós pare en una entrevista a 'Sálvame Deluxe' en recolzament a altres progenitors que es poguessin veure en la seva mateixa situació.

Classes de flamenc

Notícies relacionades

Així que aquesta nena que amb només tres anys recitava d’una tirada les capitals del món va aprendre a ballar i va debutar amb un espectacle de l’Escola de Flamenco de Barbate. Després vindrien aparicions televisives amb el seu pare en programes com ‘Jugando con las estrellas’(TVE-1) i ‘Tu cara me suena mini’(Antena 3), on fa quatre anys tots dos van imitar David Summers i Ana Torroja interpretant un dels títols més coneguts d’Hombres G, ‘Marta tiene un marcapasos’, la cançó preferida de Mafalda.

La protagonista de 'Club Houdini és la segona filla de l’actor, que va tenir la primogènita, Carlota (que viu a Noruega, té 27 anys i ja l’ha fet avi), d’una relació anterior. “¿T’importa que el teu pare sigui també el meu pare? És que a mi em fa molta falta", explica Carbonell que Mafalda li va deixar anar a la seva germana amb tres anyets quan va tornar a retrobar-se amb ella després de temps sense veure-la. Una pregunta tan directa que demostra que l’actor i la seva dona van encertar al triar el nom de la seva filla, ja que és tan lluitadora i espontània com el famós i inconformista personatge de Quino.