PREMIS REI JAUME I

El Rei demana "el màxim recolzament social i polític" perquè la ciència no tingui obstacles

Ha presidit l'entrega d'aquests guardons científics a València i ha protagonitzat una de les anècdotes del dia a l'ensopegar amb un cable

Aquest vespre, ja acompanyat de la reina Letícia, serà a la Nit de l'Economia Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia

jcarbo45793944 tropiezo real rey felipe181107140958 / Miguel Lorenzo

jcarbo45793944 tropiezo real rey felipe181107140958
zentauroepp45793044 valencia 7 11 2018 sociedad  premios jaime i  felipe vi el r181107125635

/

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El rei Felip VI ha presidit aquest dimecres a València l'entrega dels guardons de la trentena edició dels premis Rei Jaume I, dedicats a la investigació i a la ciència, per a les quals ha demanat "màxim recolzament social i polític". El Monarca ha protagonitzat una de les anècdotes de la jornada a l’ensopegar amb un cable quan accedia a una de les sales de la Llotja, però ha aconseguit esquivar la caiguda.

Felip VI ha anat en solitari a aquest acte però aquest vespre anirà acompanyat de la reina Letícia, que sí que va ser en la passada entrega d’aquests guardons, a la Nit de l’Economia Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia de la capital valenciana.

En el seu discurs, en què ha intercalat el castellà amb el valencià, Felip VI ha recordat que amb prou feines queda un mes per celebrar el 40è aniversari de la Constitució, de la qual ha fet una encesa defensa. També ha remarcat la "transcendència" de celebrar aquesta efemèride.

"Celebrar que des de fa 40 anys tinguem els dos requisits fonamentals, democràcia i llibertat, que ens més fan forts per mirar al futur amb esperança. Això és el que representa la Constitució: democràcia, llibertat, progrés", ha assegurat Felip VI.

"En tot moment, però més encara en temps d’incertesa, és necessari no només preservar i enaltir els valors constitucionals i democràtics que ens uneixen, sinó també reforçar els elements que cimenten i cohesionen la societat", ha proclamat.

El Rei ha assegurat que l’impuls a l’activitat investigadora i al grau de benestar més gran dels països és "una cosa evident que demanda i exigeix el màxim recolzament social i polític". "El foment de la ciència, de la investigació i la tecnologia, de la innovació i l’emprenedoria són, sens dubte, les bases del nostre futur", ha remarcat.

En aquesta edició els guardonats han sigut María Vallet, en investigació bàsica, Xavier Freixas, en economia, Dolores Corella en investigació mèdica, Íñigo Losada, en protecció del medi ambient, Ramón Martínez-Mañez, en noves tecnologies, i Enrique Silla, com a emprenedor.

Notícies relacionades

Vallet, que ha intervingut en nom dels premiats, ha afirmat que la ciènciad’avui és la "tecnologia de demà".