SENTÈNCIA PER AGRESSIÓ SEXUAL

Bill Cosby, condemnat a entre tres i 10 anys de presó

El còmic, de 81 anys, condemnat per drogar i violar una dona el 2004

lmmarco45189402 bill cosby arrives for his sentencing hearing at the montgom180925191655

lmmarco45189402 bill cosby arrives for his sentencing hearing at the montgom180925191655 / Matt Slocum

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer gran judici del’era #MeToo ja té la seva sentència. Bill Cosby ha sigut condemnat a una pena d’entre tres i deu anys de presó per drogar i violar l’Andrea Constand el 2004. El càstig tanca el llarg procés contra un dels còmics més famosos dels Estats Units, un home acusat per desenes de dones d’haver explotat la seva fama per abusar-ne després de noquejar-les amb sedants.

Aquest va ser l’anvers fosc d’aquell adorable pare de família que la televisió va convertir en tot un referent moral. Però el temps ha acabat ajustant els seus comptes. Xacrós, pràcticament cec i amb 81 anys, Cosby acabarà els seus dies com un “depredador sexualment violent”, una categoria jurídica que designa els individus amb transtorns de personalitat que es converteixen en una amenaça per a la comunitat. 

Així ho ha determinat aquest dimarts el jutge Steven O’Neill en el cas per agressió sexual que se segueix contra ell en un tribunal a Norristown, a l’estat de Pennsilvània.

Aquesta declaració implica que l’artista sigui inclòs en una sèrie de llistes, en què es registren els abusadors sexuals i que són enviades a entitats que engloben possibles víctimes, com ara centres educatius. Sigui quin sigui el seu estatus de llibertat, Cosby haurà d’acudir a sessions de teràpia durant la resta de la seva vida.

Aquest era un dels aspectes clau en què el magistrat havia de prendre una decisió en aquesta causa, que ha despertat una gran expectació mediàtica durant aquests mesos d’efervescència del moviment #Metoo.  I és la raó bàsica per la qual la fiscalia i la defensa havien centrat els seus arguments a destacar i menysprear, respectivament, la capacitat actual d’agressió de Cosby, que té 81 anys i està pràcticament cec. 

L’abril passat, Cosby va ser declarat culpable per un jurat dels càrrecs de penetració sense consentiment, penetració mentre s’està inconscient i penetració després del subministrament d’un estupefaent. 

Més de 60 dones

Més de 60 dones han acusat Bill Cosby d’abusar sexualment d’elles entre els anys 1960 i 2000, tot i que aquests casos no van prosperar perquè van prescriure i només s’ha portat a judici el decidit a l’abril, per les acusacions de la canadenca Andrea Costand. Aquesta dona va assegurar que una nit, a començaments del 2004, Cosby la va convidar a la seva mansió de Cheltenham (Pennsilvània) i li va donar unes pastilles que la van marejar i van permetre a l’artista abusar d’ella.

La víctima, de 45 anys, era llavors l’entrenadora de bàsquet de l’equip femení de la Universitat de Temple, on l’actor va estudiar i de la qual ell era un important donant. 

La Constand va entrar dilluns al jutjat poc després de Cosby i després d’haver tuitejat unes línies de la Bíblia: "Aïreu-vos, però no pequeu; no deixeu que es pongui el sol sobre el vostre enuig, ni doneu cabuda al diable".

Notícies relacionades

Aquest és el segon procés que afronta Cosby per acusacions d’agressió sexual, després que el que es va celebrar l’any passat fos declarat nul arran de la incapacitat del jurat de prendre una decisió. 

 

Temes:

Bill Cosby