A PUNT DE REPETIR

La maternitat segons Carlota Casiraghi

La filla de Carolina de Mònaco reflexiona sobre ser mare en la recta final del seu segon embaràs

lmmarco44104711 gente  carlota casiraghi instagram180921153813

lmmarco44104711 gente carlota casiraghi instagram180921153813

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

En un dels seus últims actes públics al Principat, Carlota Casiraghi assistia a una trobada hípica i lluïa un vestit premamà de Yves Saint Laurent. L’acompanyava la seva mare, Carolina de Mònaco, àvia i princesa. Aquell dia, l’amazona, pel seu estat, s’havia d’acontentar amb acariciar els cavalls, una de les seves passions. I és que en qualsevol moment pot anunciar-se l’arribada del seu segon fill. 

Però abans, Carlota Casiraghi, de 32 anys, ha reflexionat sobre la maternitat en l’edició alemanya de la revista 'Vogue', on ha sigut portada posant com una estrella de rock embarassada. Segons ella, és necessari canviar la visió que la societat té sobre el paper de mare. "Es dona per fet que totes les dones tenen instint maternal. La maternitat és un aspecte de la relació amb l’altra persona, però això pot convertir-se en odi o en amor. No obstant, no només hi ha l’opció de la mare com un monstre o la mare com una santa, la majoria de dones estan en un punt intermig”.

Unida sentimentalment al cineasta francès Dimitri Rassam, Carlota reflexiona sobre la gestació.  "Sempre es parla de la figura de la mare, però rarament de la mare embarassada, la que porta un nadó al ventre, i de la realitat del cos en el seu sentit més ampli. La forma en què ens comportem i ens relacionem les dones amb aquest cos i la manera en què ho fan els homes", raona la jove, que ha estudiat Filosofia a la Sorbona. 

Carlota està en la recta final de l’embaràs del que serà el seu segon fill, fruit de la seva relació amb el productor de cine Dimitri Rassam, fill de l’actriu Carole Bouquet. La parella tenia previst casar-se aquest estiu, però ha hagut d’ajornar el casament, ja que Rassam encara no ha obtingut el divorci de la seva primera dona i mare de la seva filla, la model russa Maixa Novoselova.

Una mare meravellosa

Notícies relacionades

Dimitri i Carlota van fer oficial la seva relació posant junts en l’última edició dels premis César, a París, el març passat. Era la primera vegada que es deixaven fotografiar malgrat que van començar la seva relació un any abans. Poc després van posar en el tradicional Ball De la Rosa. Llavors ella ja estava embarassa.

Es dona la circumstància que fa uns quants dies l’exparella de Carlota Casiraghi, el còmic francès Gad Emaleh, amb el qual va tenir el seu primer fill, Raphaël, que aviat complirà 5 anys, també ha parlat en un diari alemany del paper de Carlota com a mare. "Sempre som una família. Carlota és la mare del meu fill i una mare meravellosa. Em fa pena no poder ser amb ell cada dia, per això intento aprofitar al màxim el temps que passo al se costat".