CONFESSIONS DES DE LISBOA

Madonna va pensar instal·lar-se a Barcelona

L'estrella protagonitza la portada del 'Vogue' Italia per celebrar el seu 60è aniversari

2018-08-03-madonna---mert-atlas-vogue-13-editado

2018-08-03-madonna---mert-atlas-vogue-13-editado

4
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO

Madonna últimament dosifica les seves aparicions, però complir 60 anys és un excel·lent motiu per sortir en portada i assegurar que segueix al peu del canó. La diva del pop copa el número d’agost de ‘Vogue Italia’ per celebrar el seu aniversari, el pròxim 16 d’agost. I entre altres coses revela que va estar sospesant venir a viure Barcelona tot i que al final es va decantar per Lisboa. De fet a Barcelona durant un temps es va donar per fet que la cantant nord-americana es va interessar per un ampli immoble de la rehabilitada Casa Burés, una joia del modernisme a l’Eixample. L’empresa que gestiona l’edifici, Bonavista Developments, va arribar a assegurar al seu web i com a reclam que entre els seus llogaters potencials hi figurava la diva del pop. 

“Una de les raons que estiguem vivint a Lisboa des de l’any passat és el meu fill David –aclareix la cantant en l’entrevista–. Vol ser jugador de futbol professional i he fet tot el que he pogut per inscriure'l en les millors acadèmies perquè es formés amb els millors entrenadors, però el nivell del futbol a Amèrica del Nord és molt inferior al de la resta del món. Vaig comprendre com de frustrant que era per a ell i em va semblar que era el moment de fer-ho. Vaig dubtar entre dues ciutats amb importants pedreres futbolístiques: Torí i Barcelona. Finalment em vaig decantar per Lisboa perquè era la millor opció en tots els aspectes". David, que fa 13 anys el 23 de setembre, s’entrena actualment en les categories inferiors del Benfica, que juntament amb el Porto són els equips més importants de Portugal.

Un altre dels motius per fer les maletes i instal·lar-se primer a l’hotel Pestana Palace, i després al palau Ramalhete mentre segueixen les obres a la Quinta del Sol de Sintra es diu Donald Trump. Madonna va ser de les poques que va complir la seva paraula d’exiliar-se del país en cas que l’empresari arribés a ocupar el despatx oval. Amb la seva habitual mordacitat, Madonna recorda: “Creia que necessitàvem un canvi i volia estar lluny d’Amèrica almenys durant una temporada. Com ja sabreu, el país no està passant el seu millor moment. No és que anar-me’n suposi cap diferència ni sigui una cosa nova per a mi. Ja vaig viure a Londres durant 10 anys. M’agrada plantejar-me reptes i assumir riscos”.

 El reportatge de ‘Vogue Italia’ es titula ‘Just one day out of life’ (‘Un únic dia de vida’) i la reina del pop, a més de parlar de la seva vida a la capital lusitana –sense entrar en polèmica, com les places d’aparcament per a la seva flota de cotxes aconseguides a baix preu gràcies a l’ajuntament–, assegura que l’ambient musical de Lisboa serà molt present en la composició del seu pròxim disc, que sortirà a la venda l’any que ve. Madonna ha conegut de prop el fado i assegura estar al·lucinada.

La ciutat dels set turons ha sigut també l’escenari en el que els prestigiosos fotògrafs Mert Alas i Marcus Piggott (Mert & Marcus), vells amics de Madonna, han realitzat l’espectacular sessió de fotos per al reportatge de la capçalera italiana, amb agraïments a Turisme de Lisboa. L’artista presenta Madonna com una dona afectuosa, elegant i pletòrica. Posa amb quatre dels seus sis fills, els petits d’origen malawià que viuen amb ella a Lisboa i que estudien al Liceu francès: David Banda i Mercy James, de 12 anys, i les bessones Stella i Estere, de 5. Caminen per un verdós jardí i, juntes i somrient, les bessones i Madonna contemplen els anells que porta l’artista a les mans, amb flors d’ornament al cap.

“Molta gent em diu que es nota que vull que el meu fill es converteixi en un futbolista d’èxit, que la meva filla gran Lourdes sigui ballarina i que en Rocco sigui pintor. Jo sempre els contesto que no, que l’únic que desitjo és que siguin éssers humans afectuosos, compassius i responsables, que respectin les diferències, el color de la pell, la religió i el sexe”, afirma en l’entrevista mentre a les fotos demostra que continua en forma. Fuma com una diva a la llum de les espelmes; posa recolzada en una taula de vidre amb una copa i s’estira a la gespa, vestida de negre.

Notícies relacionades

En l’ampli reportatge també apareix envoltada d’amics i asseguda a la falda del cantant Dino D’Santiago, i tocant l’ukelele al Tejo Bar de Jon Luz, al barri d’Alfama. 

L’estrella no deixa de banda la seva tasca humanitària. Fa uns mesos va contribuir a la inauguració de l’Institut Mercy James de Cirugia Pediàtrica i Cures Intensives, la primera unitat de salut pediàtrica del país, i de passada va recollir el títol de ‘filla de la nació’. També recorda que continua recaptant fons per a la seva fundació Raising Malawi des del seu perfil de Facebook. “La idea és continuar ajudant aquests nens en matèria sanitària i d’educació en un dels països més pobres del món”. 

Temes:

Madonna Música