NATGES ANTIREGLAMENTÀRIES

La protesta d'uns remers despullats contra la censura d'Instagram

Els universitaris de Warwick han recaptat centenars de milers de lliures pels seus calendaris en els últims anys

fcasals43866848 gente  calendario  los remeros de warwick foto  instagram180620174549

fcasals43866848 gente calendario los remeros de warwick foto instagram180620174549

1
Es llegeix en minuts

Els remers de Warwick (al centre d’Anglaterra) han pogut recuperar el seu compte d’Instagram després que el mes passat la plataforma els hi censurés per violar algunes de les normes de nuesa. Amb prop de 180.000 seguidors a Instagram, cada any publiquen un calendari solidari que ja ha aconseguit una recaptació de centenars de milers de lliures.

El grup es va oposar a la decisió de la plataforma assegurant que les seves publicacions no eren explícites i seguien les normes de la xarxa social. Instagram prohibeix fotografies de "relacions sexuals, genitals i primers plans de natges completament nues". 

Els remers també han al·legat en una carta que comptes d’Instagram amb els mateixos nivells de nuesa en dones no s’eliminen, encara que es presentin "sexualitzades i explotades". A més, han afegit que ells creuen que "deixar el cos dels homes amagat és una expressió del poder masculí heterosexual". 

Notícies relacionades

Dimarts passat a la nit, després que el diari 'The Times' contactés amb Instagram, la xarxa social va anunciar que s’havia restaurat el compte. També va demanar disculpes per si havia causat algun inconvenient, ja que havien comès "un error" en la interpretació de les normes de nuesa. 

Els seus posats els han posicionat dues vegades com el millor calendari de caritat del Regne Unit i reben el suport de famosos com Kylie Minogue, Sir Ian McKellen i Stephen Fry. Una gran part dels diners que recapten (cada calendari costa 14,39 euros) van a campanyes a favor del col·lectiu LGTB. 

Temes:

Instagram