ACUSADA D'ENXUFISME

Tamara Rojo i el ball de xafarderies sobre la seva relació sentimental

La relació entre la directora artística de l'English National Ballet de Londres i un ballarí de la seva companyia alimenta la xafarderia britànica

zentauroepp42453667 london  england   june 07   tamara rojo  l  and isaac hernan180310164309

zentauroepp42453667 london england june 07 tamara rojo l and isaac hernan180310164309 / David M Benett

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

La relació de Tamara Rojo amb un altre ballarí de l'English National Ballet (ENB), la companyia de la qual ella és directora artística, fa setmanes que alimenta la xafarderia britànica. La vida privada de l'artista espanyola, de la qual mai s'havia sabut gran cosa, ara està a la plaça pública i als principals diaris del país.

Des de fa aproximadament un any i mig, Tamara, de 43 anys, té com a parella sentimental un dels seus companys i subordinats, el mexicà Isaac Hernández, de 27. Tots dos s'havien deixat veure junts en gales, reunions i actes públics a Londres amb tota naturalitat i sense despertar cap atenció especial.  

Les coses van canviar quan, el mes passat, el diari The Times va publicar un article en què recollia testimonis anònims d'altres membres de la companyia, que al·ludien al malestar existent a l'ENB pel suposat tracte de favor que rebia Hermández. Aquest favoritisme hauria provocat, segons aquestes fonts, la marxa d'un terç de la plantilla de 60 ballarins de l'entitat en els últims dos anys.

Lloances i condecoració

Rojo va respondre directament a les acusacions en una entrevista a l'Evening Standard. Va deixar clar que “no hi ha la més mínima possibilitat de conflicte d'interessos”, perquè el mexicà ja era una estrella de primera categoria quan va arribar a Londres després d'haver passat per l'Òpera de París i el teatre Mariinski de Sant Petersburg. “Ha guanyat tots els premis possibles", va afirmar.

Rojo va agafar la direcció artística de l'ENB fa sis anys, quan la companyia, una de les més importants del món, passava una crisi, pressupostària i artística. La que havia sigut la primera ballarina del Royal Ballet i la “millor de la seva generació”, segons The New York Times, ha aixecat a pols l'ENB, amb noves coreografies, projectes arriscats i la renovació profunda de la institució. La seva contribució ha merescut tota classe de lloances i, el 2016, la reina li va concedir el guardó de Comendadora de l'Orde de l'Imperi britànic.  

La ballarina va conèixer la seva parella durant una gala a Mèxic, quan Hernández, un nen prodigi nascut a Guadalajara i educat a Filadèlfia, tenia 14 anys i ella 30. Gairebé una dècada més tard van tornar a coincidir a Londres. Ja com a ballarí principal de l'ENB el 2015, el treball professional entre ells es va acabar transformant més tard en una relació sentimental.

Molt recomanable

Notícies relacionades

És evident que el fet que l'espanyola tingui 16 anys més que la seva parella ha afegit un morbo especial a l'escàndol. Quan li van preguntar com se sentia per la diferència d'edat, la resposta de Rojo va ser brillant: "Em fa sentir afortunada i evidentment ho recomano".  

Rojo reivindica el dret de tots els membres de la companyia a compaginar activitat artística i vida privada. “Tenim relacions, tenim fills i tenim les nostres vides. Sempre he cregut que com més et realitzes [personalment], més bon artista arribes a ser, perquè pots sentir més empatia, entendre la gent i les seves motivacions”. “L'únic que puc dir -assegura sobre la seva relació sentimental- és que sempre hem sigut honestos. No ens hem amagat i esperem no ser objecte d'animositat”.

Temes:

Dansa