Minie Driver deixa de ser ambaixadora d'Oxfam

L'actriu anglesa s'ha mostrat a Twitter "horroritzada" després de divulgar-se l'escàndol sexual de l'oenagé a Haití

lmmarco42028149 beverly hills  ca   february 11   minnie driver arrives to t180214123343

lmmarco42028149 beverly hills ca february 11 minnie driver arrives to t180214123343 / Michael Tran

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’actriu anglesa Minnie Driver ha deixat el seu càrrec com a ambaixadora d’Oxfam arran de la divulgació de l’escàndol sexual a Haití en el qual s’ha vist implicada aquesta organització no governamental britànica. La intèrpret va fer el seu anunci al seu compte de Twitter, on es va mostrar «horroritzada» després de destapar-se, dilluns passat, que exdirectius i cooperants d’Oxfam van encobrir el 2010 orgies i van pagar a prostitutes a Haití, després que el país fos castigat parcialment per un terratrèmol.

Minnie Driver, de 48 anys, va explicar a la nota que tot i que no pot continuar amb els seus 20 anys de col·laboració amb l’oenagé, no deixarà de col·laborar contra «la injustícia social i econòmica». «Sens dubte no permetré que els espantosos errors d’una organització amb problemes em frenin a mi, o a qualsevol altra persona, de treballar amb persones bones en aquest espai per recolzar una població d’éssers humans del món que necessiten la nostra ajuda», va escriure al tuit.

«Tot el que puc dir respecte d’aquestes revelacions terribles sobre Oxfam és que estic destrossada. Destrossada per les dones que han sigut usades per persones enviades allà per ajudar-les, destrossada per la resposta d’una organització a la qual recolzo des de fa anys», va indicar l’actriu, que es va donar a conèixer al gran públic amb la pel·lícula El indomable Will Hunting.

Notícies relacionades

«GRATITUD» PER LA SEVA FEINA / Després de l’anunci de Driver, Oxfam va mostrar la seva «gratitud» pel seu compromís i va tornar a assegurar que l’organització ara està «més compromesa que mai a aprendre dels errors comesos». Dilluns passat, el diari britànic The Times va revelar en exclusiva que alguns dels directius i cooperants destinats a Haití després del terratrèmol del 2010 van contractar prostitutes i van organitzar orgies en instal·lacions finançades per Oxfam.

L’organització ha reconegut que la conducta d’aquests treballadors va ser «completament inacceptable». Després de l’escàndol, la subdirectora d’Oxfam, Penny Lawrence, va dimitir del seu càrrec a l’admetre que se’n sentia «avergonyida». I la pressió augmenta sobre Mark Goldring,  actual director d’Oxfam i màxim dirigent de l’organització, al sortir a la llum pública noves denúncies d’abusos comesos durant anys per cooperants de l’organització, sense que la direcció prengués mesures, també a les botigues d’Oxfam al Regne Unit. Goldring va demanar disculpes «per no haver reaccionat amb prou rapidesa». Es calcula que des que va esclatar l’escàndol unes 4.000 persones s’han donat de baixa de l’organització, unes 1.000 de les quals a Espanya.