Carolina Herrera es jubila

Deixa la direcció creativa a Wes Gordon i seguirà com a ambaixadora global

lmmarco20131197 designer carolina herrera in midtown new york may 08 2012180209173905 / U184659

lmmarco20131197 designer carolina herrera in midtown new york   may 08  2012180209173905
lmmarco41977765 wes gordon180209173918

/

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Carolina Herrera cedeix el ceptre, encara que no del tot, i als 79 anys abandona la direcció creativa de la seva companyia. L'empresària i dissenyadora veneçolana cedeix aquesta responsabilitat al jove Wes Gordon, nascut a Chicago fa 31 anys i la seva mà dreta com a consultor creatiu aquest últim any. La primera col·lecció de Gordon per al grup serà la de resort 2019.

A partir de dilluns, un cop tancada la seva desfilada al Museu d'Art Modern de Nova York, que serà sens dubte un dels plats forts de la Setmana de la Moda, assumirà el paper d'ambaixadora global de la marca

Ha sigut l'editora Vanessa Friedman, a través d'una entrevista a la mateixa dissenyadora publicada aquest divendres, la que ha confirmat que Herrera s'acomiadarà amb la seva col·lecció tardor-hivern 2018-2019 de les passarel·les. Serà la seva última salutació. Un adeu a la primera línia que, no obstant, Herrera s'ha apressat a desmentir com un adeu a la firma. "¡No diguis que em retiro!", li demanava a la periodista a l'entrevista. "És un pas endavant. Encara queda molt per fer i soc feliç de seguir representant els nostres projectes per tot el món", ha dit aquesta dama de la costura, la mateixa que va assegurar que no hi ha res més ridícul que veure una senyora gran "intentant vestir com una joveneta".

El nou càrrec la portarà a viatjar per tot el món com a amfitriona de diferents esdeveniments relacionats amb la firma. "Però ja no m'hauré d'aixecar cada dia preocupada per on posar la màniga o si la faldilla ha de ser llarga o curta", ha reconegut. 

Notícies relacionades

En tots aquests anys d'ofici, ni més ni menys que 37, Carolina Herrera ha vestit una llista interminable de famoses, una d'elles la reina Letizia. Però Carolina Herrera és sobretot Nova York, on viu gran part del temps. És la Nova York pija s'entén. Són les dones elegants de l'Upper East Side, de la Cinquena Avinguda, de Park Avenue. Carolina Herrera són les faldilles de vol, les perles, la camisa blanca impol·luta. I això previsiblement seguirà sent així. 

Format a Londres

Com molts altres dissenyadors, el seu substitut, Wes Gordon, es va formar a l'escola Central Saint Martins de Londres. Va llançar la seva marca homònima de moda per a dona el 2009 i, un any després, la va començar a presentar en el marc de la setmana de la moda de Nova York. Des de l'any passat, el creatiu treballava per a Carolina Herrera com a consultor.