TREBALLADORS A COST ZERO

El duc d'Alba buscava becaris gratis

L'anunci oferint pràctiques no remunerades per a la remodelació del jardí del palau de les Dueñas s'ha retirat arran la polèmica generada

fcasals29258897 mas periodico el duque de alba carlos fitz james stuart por 180202182902

fcasals29258897 mas periodico el duque de alba carlos fitz james stuart por 180202182902 / U278256

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El duc d'Alba ha sigut el centre d'una considerable polèmica arran de l'anunci en què sol·licitava becaris per treballar gratis als seus jardins. La peculiar oferta, que va publicar la Universitat de Sevilla al portal Ícaro, oferia dues beques per crear el nou disseny d'un dels jardins principals del palau de les Dueñas. En la descripció del projecte es demanaven estudiants d'Enginyeria Agrícola amb "coneixements i interès en temes de paisatgisme". Davant l'allau de crítiques que ha provocat aquesta petició de feina gratuïta, la Casa d'Alba ha retirat l'anunci.

Entre les tasques que havien de portar a terme els becaris destacaven retirar plantes en mal estat, col·locar sistemes de reg per degoteig, podar i donar forma a tanques i plantes ornamentals, plantar enfiladisses, inventariar la flora del palau, retirar fullatge i tasques de "manteniment en general".

La durada de la beca era de dos mesos, durant els quals els estudiants haurien de fer totes aquestes activitats de forma totalment gratuïta

Notícies relacionades

Al fer-se públic, l'enrenou a les xarxes ha sigut majúscul, fins i tot ha arribat a ser trending topic a Twitter. Davant la polèmica generada, la Casa d'Alba ha retirat l'anunci i ha fet públic un comunicat oficial en què intenta aclarir el tema: "Manifestem que la dotació econòmica dels becaris és a definir, i en cap moment per part de la Casa aquesta beca és a cost zero, al contrari i com diem, la dotació econòmica serà definida i determinada amb la universitat i les persones seleccionades per a la beca, per ser aquest un àmbit que entenem privat i que afecta els intervinents en el procés".

El palau de les Dueñas, que forma part de les propietats de la família Alba (la seva fortuna és d'uns 2.800 milions d'euros, segons la revista Forbes), va ser construït durant els segles XV i XVI, i està declarat Patrimoni Històric d'Espanya. Hi han nascut personatges destacats com Antonio Machado, Carlos Falcó o el marquès de Griñón. Es va obrir al públic el març del 2016, tot i que algunes parts encara les utilitza el duc d'Alba com a vivenda a Sevilla. El jardí principal és la porta d'entrada als turistes i visitants, raó per la qual segurament la Casa d'Alba el vol modificar.