CAMPANYA DE SUPORT

Hollywood crida: "No callaré"

Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Salma Hayek i Emma Stone, entre altres, fan una crida en un vídeo a les dones per denunciar les agressions

nicole

nicole

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos d’abusos i assetjament sexuals a Hollywood no són nous. Bill Cosby, Woody Allen Roman Polanski han sigut acusats en el passat de conductes inapropiades i d’aprofitar-se de la seva posició de poder  per agredir les seves víctimes. Però des que es va destapar l’escàndol sexual del productor Harvey Weinstein, que s’enfronta a desenes de denúncies, la unió sobretot de les actrius contra aquestes conductes ha sigut aclaparadora.

Ara, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Salma Hayek i Emma Stone repeteixen en un vídeo la frase: «I will not be silent» (No callaré), instant les dones a alçar la seva veu i a denunciar els abusos. 

Aquesta iniciativa ha sigut impulsada per la revista W, que es pregunta en la seva edició del mes de desembre: ¿Per què el 2017 ha sigut l’any en què tots han parlat? A aquest projecte també s’han sumat, entre altres, els actors Jake Gyllenhall, Robert Pattinson, Diane Kruger Michelle Williams. Gravat en blanc i negre, el vídeo comença amb una desafiadora Nicole Kidman i a ella la segueixen els seus col·legues, que amb aspecte seriós repeteixen una vegada i una altra: «No em mantindré en silenci». Una altra actriu que ha decidit combatre el sexisme en la indústria del cine és la veterana estrella de Hollywood Meryl Streep.

EL MÓN ESTÀ CANVIANT

Notícies relacionades

La intèrpret creu que és el moment perquè totes les dones s’uneixin i lluitin juntes contra tota mena d’actitud masclista que durant tant de temps ha sigut acceptada en el cine i que ha permès que es cometessin tants abusos per part dels més poderosos. «El que va passar amb Weinstein és un exemple que demostra el que és la falta de respecte», va assegurar durant la Conferència de Dones de Massachusetts.

«Tinc moltes esperances que el món està canviant. No obstant, encara falta molt per aixecar-se, per ocupar llocs superiors. Igualtat significa igualtat. Si s’aconsegueix l’equitat en els càrrecs més alts cap d’aquestes actituds sexistes serà tolerada» va afirmar l’actriu.