MALALTA D'ALZHEIMER

Mor a Màlaga la mare de l'actor Antonio Banderas

El mateix artista ha comunicat la mort de Doña Ana en un emotiu missatge a Instagram

zentauroepp40813855 graf1051  m laga  espa a   04 11 2017   el actor antonio ban171104180240

zentauroepp40813855 graf1051 m laga espa a 04 11 2017 el actor antonio ban171104180240 / Daniel Perez

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Amb una bonica foto de la seva mare, Ana Bandera Gallego, i un afectuós missatge, l’actor Antonio Banderas va donar a conèixer  ahir a primera hora, a través de les xarxes socials, la mort de la seva progenitora. Als 84 anys, feia dies que estava ingressada en un hospital de Màlaga per un nou problema que complicava encara més la greu malaltia degenerativa que patia. Allà va passar les últimes hores acompanyada dels familiars.

Fa just uns dies que l’actor malagueny va ser a la seva ciutat natal amb motiu del rodatge de la sèrie 'Genius. Pablo Picasso', produïda per National Geographic i Fox 21 i dirigida per Ron Howard, i per això va poder acompanyar la seva mare uns dies. L’avançat Alzheimer que patia ja havia afectat molt la dona i, segons havia reconegut públicament el seu fill, quasi ja no entenia el que deia Doña Ana, com es coneixia popularment la seva progenitora.

«A les sis de la matinada, dia 4-11-2017, la nostra mare, Ana Bandera Gallego, ens ha deixat per sempre. S’emporta no només l’afecte de la seva família, també el dels seus amics, que la van estimar molt i la recordaran sempre. Que Déu la tingui en el lloc que mereix», va dir l’intèrpret als seus perfils.

Mestra d’institut jubilada i viuda des del 2008, Doña Ana estava molt unida als seus dos fills, Francisco Javier i Antonio. Orgullosa del triomf d’aquest últim a Hollywood, va ser un pilar fonamental en la seva carrera i d’ella va agafar el seu nom artístic. Discreta i molt senzilla, era habitual veure-la al costat de l’actor, sempre en segon pla. Tant era l’acte, des de l’entrega d’un premi fins a l’estrena d’una pel·lícula, però especialment en les passejades de l’actor per la seva ciutat natal i les llotges des d’on la família disfrutava contemplant la Setmana Santa de Màlaga. Allà coincidia amb Melanie Griffith mentre la nord-americana, que sentia molt afecte per la seva sogra, encara estava casada amb el malagueny.

Una persona amb «màgia»

Notícies relacionades

Malgrat la diferència d’idioma, totes dues semblaven entendre’s perfectament. De fet, era Doña Ana la que escortava l’actriu quan Banderas desfilava en alguna de les processons. També s’entenia amb les altes autoritats polítiques, com va recordar recentment l’actor en el programa de televisió Mi casa es la tuya, on va relatar que, després de perdre la seva mare en l’estrena d’Evita a Londres, la va trobar xerrant amb el primer ministre britànic i li comentava que la cosa estava molt malament i que s’hi havia de fer alguna cosa. «Una persona amb màgia», la va definir llavors.

Just al comunicar la notícia, les xarxes socials es van omplir de missatges de condol i ànim per a la família. Entre ells, el de l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre: «Tot el meu afecte i condol per a Antonio i Javier Banderas. Sempre tindrem en el record a la seva mare, una persona encantadora».