PARELLA COMPROMESA

Els Clooney donen un milió contra el racisme

Els diners aniran destinats a combatre el racisme als Estats Units

lmmarco39770179 actor george clooney and amal alamuddin leaving harry bar in170822202946

lmmarco39770179 actor george clooney and amal alamuddin leaving harry bar in170822202946 / MEGA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'actor George Clooney i la seva dona, l'advocada pels drets humans Amal Alamuddin, han tornat a mostrar la seva faceta solidària. El matrimoni, que van tenir bessons el dia 6 de juny, ha donat un milió de dòlars per recolzar el Southern Poverty Law Center (SPLC) a través de la Fundació Clooney per la Justícia. Els diners aniran destinats a combatre el racisme als Estats Units. 

La donació es produeix dies després dels esdeveniments a Charlottesville, on els enfrontaments entre supremacistes blancs i manifestants favorables a la retirada d'estàtues i monuments relacionats amb personatges del bàndol confederat a la Guerra Civil dels EUA, defensors de l'esclavitud, van acabar amb la mort d'una dona, atropellada per un ultranacionalista, i amb desenes de ferits.

L'SPLC és la principal organització sense ànim de lucre dels Estats Units i supervisa les activitats protagonitzades per grups extremistes. En l'actualitat rastreja més de 1.600 grups que operen a tot el país i ha guanyat importants judicis contra organitzacions de supremacia blanca i persones que van participar en actes violents.

"Estem orgullosos de recolzar el Southern Poverty Law Center en els seus esforços per prevenir l'extremisme violent als Estats Units, el que va passar a Charlottesville i el que està succeint en comunitats de tot el país exigeix el nostre compromís col·lectiu per enfrontar-nos a l'odi", ha dit el matrimoni Clooney a través d'un comunicat. La parella, per cert, està de vacances a Itàlia, al llac Como, on tenen una casa. I aquesta setmana van ser fotografiats quan sortien d'un restaurant, el Harry's bar del poble de Cernobbio, al costat del llac.  

Rebuig de Hollywood

"Igual que George i Amal Clooney, ens va sorprendre la magnitud, la lletjor i la ferocitat de la reunió de la supremacia blanca a Charlottesville", ha declarat per la seva part el president de SPLC, Richard Cohen. "Va ser un reflex de com la campanya incendiària de la presidència de Trump ha donat energia a la dreta radical. Estem profundament agraïts a la Fundació Clooney per estar amb nosaltres en aquest moment crític de la lluita del nostre país contra l'odi", han assegurat.

Són molts els actors de Hollywood que han mostrat la seva indignació i rebuig pels incidents racistes a Charlottesville. Arnold Schwarzenegger, l'exgovernador republicà de Califòrnia del 2003 i 2011 i molt crític amb Trump, li va demanar directament al president que rebutgés el suport als supremacistes blancs.

Notícies relacionades

A través d'un vídeo, assegura: "L'única manera de vèncer les veus altes i enfadades de l'odi és amb veus més altes, més raonables. Això l'inclou a vostè, president Trump. De fet, com a president d'aquest gran país, té la responsabilitat moral d'enviar un missatge inequívoc: no recolzarà l'odi i el racisme".

Arnold Schwarzenegger, per cert, torna a Barcelona un any més. Del 22 al 24 de setembre serà a FIRA Gran Via, durant la celebració de l'esdeveniment que porta el seu nom, l'Arnold Classic Europe.