Polèmica

L'últim despropòsit de Bill Cosby

Pendent d'un nou judici, oferirà xerrades sobre com prevenir acusacions d'abús sexual

L'anunci de l'esbojarrada idea provoca un torrent d'indignació, denúncia i fàstic

Bill Cosby (R), exits an elevator as he returns to court for a hearing where his lawyers are expected to renew their battle with prosecutors over whether more than a dozen female accusers can testify at his criminal sexual trial next year, in Norristown, Pennsylvania, December 13, 2016.  REUTERS/DavidMaialetti/Pool

Bill Cosby (R), exits an elevator as he returns to court for a hearing where his lawyers are expected to renew their battle with prosecutors over whether more than a dozen female accusers can testify at his criminal sexual trial next year, in Norristown, Pennsylvania, December 13, 2016. REUTERS/DavidMaialetti/Pool / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Si és una broma (i no seria la primera) és de molt mal gust. Si va de debò voreja el que és incomprensible. Dos representants de Bill Cosby, Andrew Wyatt Ebonee Benson, van anunciar dimecres que el veterà còmic de 79 anys, a qui quasi 60 dones han acusat d’assetjament i agressió sexual i que acaba de ser jutjat per un d’aquests casos, planeja oferir diversos seminaris sobre com prevenir acusacions d’abús. 

Notícies relacionades

El raonament per justificar-los (curiós si s’és generós, indignant si s’és víctima o es té solidaritat amb elles) és doble. Per un costat, segons Wyatt, «la denúncia per assetjament sexual pot afectar qualsevol jove, especialment els joves atletes, i necessiten saber a què s’enfronten» (Wyatt va assegurar també rient que el tema també «pot afectar homes casats»). El segon, segons el que va explicar Benson, és que «els estatuts de limitacions per a víctimes d’agressió sexual s’estan estenent... En aquest punt, un frec a l’espatlla es pot considerar agressió sexual», va assegurar. Cosby, convé recordar, ha sigut acusat de molt més que de tocar espatlles. I fa 12 anys ell mateix va admetre haver donat drogues a dones per mantenir sexe amb elles. El còmic, que està en llibertat sota fiança per la demanda d’Andrea Constand, que l’acusa d’haver-la drogat i violat el 2004, se segueix enfrontant a tres càrrecs d’agressió indecent agreujada que poden comportar fins a 15 anys de presó, i la fiscalia ja ha anunciat que pensa sotmetre’l a un segon procés judicial.

Nombrosos grups que treballen contra la violència sexual i a favor de les víctimes han expressat la seva indignació davant el tour que pretén fer Cosby.