PER AGRESSIÓ SEXUAL

Bill Cosby seu al banc dels acusats

L'actor s'enfronta a les acusacions d'Andrea Constand, que assegura que la va drogar i va abusar d'ella sexualment

zentauroepp38755079 norristown  pa   june 5   bill cosby arrives with actress ke170605162308

zentauroepp38755079 norristown pa june 5 bill cosby arrives with actress ke170605162308 / Mark Makela

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns, a Norristown, un poblet de Pennsilvània, ha començat el judici contra Bill Cosby per abús sexual. Al voltant de 60 dones han denunciat haver sigut víctimes de l'estrella de 'La hora de Bill Cosby', una de les sèries de referència als 80, però gairebé tots aquells casos han prescrit i, només una d'elles, Andrea Constand, ha aconseguit fer seure al banc dels acusats el doctor Cliff, el personatge a qui donava vida en la popular telecomèdia.

Aquesta treballadora de la Universitat de Temple assegura que Cosby la va drogar i la va violar en una casa que l'actor té als afores de Filadèlfia, la seva terra natal. La fiscalia acusa el popular intèrpret de triple assetjament sexual agreujat, primer, perquè Constand va patir abusos sexuals per part del còmic, segon, perquè va quedar inconscient i sense capacitat de defensar-se, i tercer, perquè les relacions sexuals es van mantenir sense el consentiment de la dona.

UNA PENA MÀXIMA DE 20 ANYS

Segons el 'Washington Post', l'actor, conegut com el Pare d'Amèrica, s'enfronta a una pena màxima de 20 anys de presó a causa de la seva avançada edat, 79 anys, i perquè el cas es remunta a 16 anys enrere i, per tant, els fets gairebé han prescrit i el tribunal es pot inclinar per dictar una pena molt inferior.

Notícies relacionades

Cosby defensa la seva innocència i assegura que el contacte sexual amb Constand va ser consentit. Els seus advocats al·legaran que hi ha un biaix racial en aquest procés, que el còmic l'ha patit al llarg de la seva carrera i també que aquestes acusacions busquen aprofitar-se de la seva fama. 

Està previst que els lletrats també manifestin que el seu client està cec. Al mes de gener, Monique Pressley, una de les seves advocades, en va parlar: "És un home cec, de 78 anys, al qual han decidit atacar. O és una defensa a un càrrec, això és un fet". Segons 'Page Six', aquesta situació explica per què és portat al tribunal pels advocats i representants agafat pels dos braços. Cosby sembla que té una afecció ocular degenerativa anomenada queratocon.