AQUESTA SETMANA, LA SEVA HISTÒRIA A 'INTERVIÚ'

Jimena i Shaza: una història d'amor prohibit

Les noies van fugir de Dubai i van passar tres dies detingudes en una presó turca

jimena-y-shaza

jimena-y-shaza

2
Es llegeix en minuts

Jimena Rico, espanyola, i la seva parella, Shaza Ismail, de nacionalitat egípcia, van passar tres dies detingudes i incomunicades a Istanbul. ¿El seu delicte? Estimar-se. Van arribar a la ciutat turca durant la seva fugida des de Dubai, als Emirats Àrabs Units, per les amenaces del pare de Shaza, que no accepta la relació homosexual de la seva filla. Avui estan segures a Espanya i planegen casar-se aviat.

La parella explica la seva atzarosa història a la revista 'Interviú', que surt a la venda aquest dilluns i de la qual són portada. El seu malson va començar el 14 d'abril, quan el pare de Shaza les va enganyar i els va dir que la mare de la noia estava molt malalta. En aquell moment, la parella, que vivia a Londres, van viatjar fins a Dubai, però el que hi van trobar va ser un panorama molt diferent: suposades amenaces de mort del pare de Shaza i una denúncia davant les autoritats del país.

VAN FUGIR A GEÒRGIA

Jimena, de 28 anys, i Shaza, de 21, van intentar volar des de Dubai a Londres, en un vol amb escala a Tbilisi, la capital de Geòrgia. Allà van ser interceptades pel pare de Shaza, amb una advocada, per impedir que la seva filla agafés l'avió. Hi va haver un altercat però les dues noies van aconseguir escapar-se i creuar a peu la frontera cap a Turquia, on van agafar un autobús fins a Samsun. Allà la policia turca les va detenir a l'entrar suposadament sense documentació al país.

Després de 12 hores d'arrest van quedar en llibertat i van viatjar en autobús fins a Istanbul, on van ser detingudes una altra vegada per la policia turca i portades a un centre de deportació on van passar tres dies. Jimena ha desmentit que entressin a Turquia indocumentades. El pare de Shaza els havia pres els passaports, però els van recuperar. Van tramitar un visat 'on line' per accedir al país, així que la seva situació era suposadament legal.

HUMILIADES A TURQUIA

A partir d'aquest moment, el seu relat s'omple d'imprecisions per la dificultat de poder-ho explicar tot, per consell de la seva advocada. El que sí que expliquen és que van ser objecte de maltractaments a Turquia: les van humiliar i els van escopir. A més, els van fer firmar diversos documents escrits en turc i sense un traductor, així que no saben precisar què van firmar.

Segons expliquen a la revista 'Interviú', van témer per les seves vides, concretament quan un taxista a Turquia es va aturar per recollir flors i regalar-les-hi. Es van pensar que eren per als seus funerals, però la verdadera intenció de l'home era mostrar-los compassió. Finalment, van ser traslladades a Espanya

Notícies relacionades

Shaza té un permís temporal d'estada a Espanya, però ja ha sol·licitat l'asil polític per qüestions ideològiques. El motiu és que no pot tornar als Emirats perquè allà hi ha una denúncia contra ella per la seva orientació sexual. Albert Rivera, el líder de Ciutadans, es va reunir amb elles fa dues setmanes i ja ha demanat públicament que s'acceleri l'asil per a Shaza.

Ara, a Màlaga, planegen el seu casament. Volen que sigui senzill i com més aviat millor. La família de Shaza li ha enviat missatges molt durs quan ho ha sabut. La seva mare ha arribat a amenaçar-la amb suïcidar-se. Tot i això, els seus plans segueixen endavant.