L'ACTRIU PRESENTA LA SEVA COL·LECCIÓ DE BOSSES A MADRID

Penélope Cruz: "Soc antidrogues total"

Acaba de rodar a les ordres de Fernando León de Aranoa 'Escobar' al costat de Javier Bardem

Ambaixadora de la firma Carpisa, no ha volgut parlar dels problemes del seu marit amb Hisenda

L’actriu Penélope Cruz ha acabat recentment el rodatge de la pel·lícula Escobar. / EFE VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

Penélope Cruz va reaparèixer dimarts en un acte a Madrid com a ambaixadora de la firma italiana Carpisa i, entre altres coses, va explicar que ha acabat el rodatge d’Escobar amb el seu marit, Javier Bardem, a les ordres de Fernando León de Aranoa (Los lunes al sol), a qui va qualificar d’«a-mic i una meravella de director».

«Jo soc antidrogues total», va precisar l’actriu madrilenya, de 44 anys. I va afegir: «Com a actriu no necessito estar d’acord amb els meus personatges. És més, si m’hagués d’assemblar a ells estaria o boja o morta, no per tots, però sí per molts d’ells. Tampoc necessito que les persones a qui interpreto em caiguin bé. Només cal comprendre-les a fons».

El guió d’Escobar està basat en el llibre de memòries de la periodista colombiana Virginia Vallejo, que va mantenir una relació amorosa amb el narcotraficant colombià Pablo Escobar a mitjans dels anys 90. Vallejo Escobar són Penélope Cruz i Javier Bardem en la ficció. Una nova ocasió de veure’ls junts des que es van conèixer en el rodatge de Jamón jamón, obra del desaparegut Bigas Luna, el 1990.

SILENCI SOBRE HISENDA / «Treballar amb ell [Bardem] ha sigut una bona experiència. Hem intentat donar el màxim, com en tots els rodatges. El més difícil al principi ha sigut aconseguir l’accent colombià, però crec que la pel·lícula estarà bé perquè reflecteix molt bé l’horror d’aquest món», va avançar.

Sobre el que Penélope no va estar tan loquaç és sobre els problemes del seu marit amb Hisenda. El Tribunal Suprem el va sancionar la setmana passada amb 151.000 euros per defraudar Hisenda en dos exercicis, i encara que ell ha recalcat que «sempre» ha complert amb les seves obligacions, ella va esquivar el tema.

Sí que va comentar l’entrevista que va fer Bardem en l’edició britànica de la revista GQ –l’actor està de promoció de la nova entrega de Piratas del Caribe, que s’estrena d’aquí uns dies–. En l’entrevista, l’actor, de 48 anys, assegurava que es va pensar «dues vegades» sortir amb Penélope «perquè és una dona molt decidida i ardent». «Cal prendre’s aquestes coses amb sentit de l’humor. Imagina’t que llegís això i m’ho prengués seriosament. Em va semblar que tot el que va dir va ser una broma», va dir sense deixar de somriure en cap moment.

Penélope, que va aparèixer a la festa vestida amb un disseny en blanc i negre del dissenyador georgià David Koma acompanyat d’una bossa de mà creada per ella mateixa i unes sandàlies negres d’Yves Saint Laurent, va presentar a l’ambaixada italiana a Madrid la inauguració de dues noves botigues Carpisa a la capital, a la Gran Vía i a Fuencarral. A l’acte també hi van assistir els actors Jan Cornet, Irene Escolar, Elena Furiase Ana Álvarez.

Notícies relacionades

UNA DISTRACCIÓ / Des de fa tres anys, Penélope és la padrina de la marca italiana Carpisa i participa amb la seva germana Mónica, de 40 anys, en la creació de bosses i de maletes. «Això va començar com una distracció i no pensàvem que es convertiria en alguna cosa més que un joc de nenes. Però ens hi hem ficat seriosament i ens donen molta llibertat a l’hora de dissenyar», va assegurar Penélope, que com a mare de dos fills, Leo, de 6 anys, i Luna, de 3, va declarar que es mou pel món amb bosses grans, «en què hi càpiguen moltes coses, no com aquesta que he dissenyat jo, més petita i pensada per a festes com aquesta». Es tractava d’una bossa blanca amb flors perforades, que es pot comprar on line per 49,99 euros. I és que la col·lecció càpsula creada per les germanes Cruz i que inclou també clutchs es mou entre els 20 i els 60 euros.

La d’Alcobendas, que també ha sigut premiada recentment com a Dona del Tercer Mil·lenni «per la seva lluita per la desigualtat en tots els àmbits i la seva ajuda als més des­afavorits», va parlar del seu pròxim repte: encarnar la dissenyadora Donatella Versace per a la tercera temporada de la sèrie nord-americana American Crime Story, que estarà  centrada en l’assassinat de Gianni Versace. «Estic una mica espantada perquè és moltíssima responsabilitat i perquè a més la conec i la coneixem tots. És algú a qui li tinc moltíssim carinyo, tot i que ens hem vist en poques ocasions», va recalcar. Per si de cas, va assegurar tenir «una bona relació amb la casa Versace des de fa molt temps».