INICIATIVA GLOBAL

Lady Gaga i el príncep Guillem s'uneixen per promoure la salut mental

Mantenen una videoconferència sobre la necessitat de parlar obertament sobre aquesta qüestió

2
Es llegeix en minuts

El príncep Guillem d'Anglaterra i Lady Gaga s'han aliat per sensibilitzar la gent perquè sigui més oberta sobre la seva salut mental i poder acabar amb l'estigma social que envolta aquests temes.

Guillem ha mantingut una videoconferència a través de FaceTime amb l'estrella pop. "És el moment que tothom parli i la salut mental sigui una cosa normal, igual que quan es parla de la salut física", ha explicat Guillem, de 34 anys. Lady Gaga, per la seva banda, ha afegit: "Parlar d'una manera més oberta sobre aquesta mena de problemes ajudaria la gent a sentir que no ens amaguem més". La cantant nord-americana, de 31 anys, va decidir fer públic el desembre del 2016 que patia un estrès posttraumàtic desencadenat per una violació de què va ser víctima quan tenia 19 anys.

La conversa entre ells, que han divulgat tant la casa reial britànica com la mateixa Lady Gaga a les seves xarxes socials, forma part de la campanya Heads Together, que busca animar la gent jove a parlar dels seus problemes mentals. 

En aquesta iniciativa també hi col·laboren la duquessa de Cambridge i el príncep Enric, que dilluns passat explicava al diari 'The Telegraph' el "caos total" que li va causar la mort de la seva mare, Diana de Gal·les, l'estiu del 1997 en l'accident mortal a París. Enric, que tenia 12 anys quan va morir Lady Di, va reconèixer obertament que, abans de complir els 30, va buscar assessorament psicològic i es va bolcar en la boxa per afrontar aquell dol postergat. En aquestes declaracions agraïa el suport indispensable del seu germà, el príncep Guillem. 

Durant la conversa entre Guillem i Lady Gaga, l'artista, que el cap de setmana passat va actuar al festival de Coachella, a Califòrnia, ofereix detalls de la seva malaltia: "Sentir-se trist i sortir a l'escenari és una situació molt difícil de descriure. Hi ha molta vergonya associada a les malalties mentals, sents que alguna cosa va malament. Jo deia, '¡Oh, Déu meu!, mira totes aquestes coses boniques i meravelloses que tinc, hauria de ser feliç".

Notícies relacionades

Les confessions de Lady Gaga serveixen perquè el príncep Guillem reflexioni sobre un mal que afecta milions de persones a tot el món. "No s'hauria de sentir vergonya, parlar amb amics i amb la família podria marcar la diferència. Caterina i jo tenim clar que volem que tant (el príncep) Jordi com (la princesa) Carlota creixin sentint que poden parlar de les seves emocions i els seus sentiments".

Segons Heads Together, els homes (29%) són menys propensos que les dones (37%) a parlar de la seva salut mental, encara que els dos sexes troben aquestes converses igualment útils (83%).

Temes:

Lady Gaga