Elettra Lamborghini

L'hereva sense herència

És explosiva, exuberant i xerraire. La Kardashian italiana, li diuen. Tot i que el seu cognom l'ha convertit en una 'celebrity', la família de la concursant de 'GH VIP' es va vendre la firma de cotxes de luxe fa 40 anys.

zentauroepp34624723 gente  chica  interviu  elettra lamborghini  rica heredera y170216130945

zentauroepp34624723 gente chica interviu elettra lamborghini rica heredera y170216130945 / WWW XANAS ES

5
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

En realitat la italiana Elettra Lamborghini, la incorrecta participant de l'última edició de GH VIP i Super Shore, no és una noia coneguda entre els italians del carrer. Ha donat, sí, algunes entrevistes i ha fet alguna aparició a la televisió, en la majoria dels casos ventilant la seva (¿presumpta?) desmesurada riquesa. D'això precisament l'acusen els seus detractors: d'exhibir massa la seva fortuna. De servir-se del seu prestigiós cognom, que remet a la famosa marca italiana d'automòbils de luxe, i del seu segon nom de naixement, Miura, que porta en honor d'un dels primers models de superesportius de la casa, al qual el pare d'Elettra, Antonio, anomenat Tonino, va dedicar un llibre i que va ser fabricat entre el 1966 i el 1972.

Però Lamborghini no és dels Lamborghini des de fa molt temps. No ho és des de mitjans de la dècada dels 70 quan, sufocada per la crisi petrolera i industrial de l'època i incapaç de tirar endavant, la família va vendre la seva participació a uns industrials europeus, Georges-Henri Rossetti i René Leimer. I des de llavors ha passat per moltes mans. A saber, el 1978, mentre l'empresa ja estava gairebé en fallida, els germans Mimram la van comprar i hi van invertir prou per sanejar-la i tornar-la a vendre, aquest cop a Chrysler. Després, el 1993, la va comprar Tommy Suharto, fill de l'exdictador indonesi i, posteriorment, la va adquirir una filial del grup alemany Volkswagen, Audi, que n'és la propietària actual.

Elettra ni tan sols va conèixer el seu brillant avi i fundador de la reconeguda empresa, Ferruccio Lamborghini. Un verdader geni dels motors que de fabricar tractors va passar a crear el 1963 una empresa que aviat es va convertir en un imperi, desafiant fins i tot la totpoderosa Ferrari. I tot això, malgrat els seus humils orígens, ja que Ferruccio havia nascut el 1916 al si d'una família de petits agricultors. L'empresari va morir a Perugia el 1993. És a dir, un any abans del naixement de l'avui jove i polèmica hereva.

Els orígens

¿Com es va forjar l'explosiu caràcter d'Elettra? Vegem-ho. Va néixer el 17 de maig de 1994 a Bolonya, capital de l'Emília Romanya, una tranquil·la, històricament esquerrana i pròspera regió del nord d'Itàlia. Té quatre germans -tres dones i un home-. De la seva mare, Luisa, se'n sap poc, fins i tot escassegen fotografies d'ella.

El seu pare, en canvi, és tot el contrari de discret. Amant del luxe i dels excessos com la seva filla, Tonino va néixer el 1947 de la unió entre Ferruccio i Clelia Monti, una dona a qui el patró de Lamborghini havia conegut a Rodes (Grècia) durant la segona guerra mundial i que va morir poc després del naixement del seu fill. L'any següent Ferruccio es va casar amb una jove mestra de 24 anys anomenada Annita Borgatti, que va ser la dona que va criar Tonino. Aquest, desposseït de l'empresa familiar i amb una llicenciatura en Economia, fa uns 35 anys va fundar una empresa de rellotges, ulleres i complements de luxe. I la va anomenar Tonino Lamborghini.

Salvatge i malcriada

¿I Elettra? Segons el que ella mateixa explica, estima l'hípica des dels quatre anys, quan la seva família la va portar a cavalcar per primera vegada. «Tinc molts cavalls, l'últim va ser venut per 11 milions d'euros», va dir en una entrevista recent. «Pot ser que sigui malcriada, potser no me n'adono», va afirmar en una altra ocasió. «No és que no m'agradi donar ordres, però no en vull rebre, i no les acceptaria», va confessar. De moment no vol saber res de l'empresa del seu pare, en la qual ha dit que no vol treballar, perquè no es veu «envellint darrere d'un ordinador». Al contrari que el seu germà, Ferruccio Lamborghini Jr., que sí que treballa en la companyia, ocupant el càrrec de vicepresident. «Jo soc diferent dels meus germans, ells són tranquils, jo soc salvatge», va comentar la celebrity a la web W Donna.

Frases d'Elettra així de contundents i provocadores n'hi ha per tot arreu. Ella ha recorregut sovint a les xarxes socials -en especial, Instagram- per amplificar amb èxit la imatge que vol donar de si mateixa. «¿Què és el luxe? És una pregunta estranya. Jo vaig néixer enmig del luxe. Potser aquesta pregunta l'hi hauries de fer a algú que s'hagi construït els seus privilegis. Per mi és la normalitat», reconeix en un vídeo sobre ella que circula a Youtube. «Uhm… en tinc un, dos, tres,… no, no me'n recordo», va respondre quan li van preguntar quants lamborghini posseeix. «Soc una mica exhibicionista, però jo soc així i és així de senzill. I no és exagerat, segons la meva humil opinió», va afegir. «Si no surts a la televisió no existeixes», va afirmar, en un altre moment. «El problema és que m'avorreixo», va concloure.

A 'Playboy' i 'Interviú'

Canvia d'opinions segons com bufa el vent. En una entrevista, va arribar a dir que volia ser actriu porno. Però després ho va desmentir. Després va aparèixer lleugera de roba en l'edició italiana de Playboy i a Interviú. Repetidament ha dit que li agradaria treballar en el món de l'espectacle, encara que no té clar fent què. En alguns moments s'ha inclinat més per una carrera en la interpretació i en altres, en la música. El seu gènere predilecte és el reggaeton.

«Feina, no»

Una constant en la seva vida ha sigut presumir del luxe en què viu i deixar clar que no necessita treballar per viure. També ha afirmat que mai ha tingut un nòvio que fos pobre. «Soc molt selectiva. Els meus amics no són tots rics com jo però tampoc són persones pobres o normals. Seria impossible pels ambients que freqüento des que vaig néixer», ha dit, al diari italià Libero«Feina, no. Amb tot el respecte pels que treballen, ara tinc coses a fer relacionades amb la meva figura i segurament amb la moda», va informar. «Mai m'ha passat que no hagi pogut aconseguir alguna cosa».

Notícies relacionades

La italiana va tan llançada que a la mateixa pàgina de GH VIP s'afegeixen dades que emfatitzen el seu caràcter i els seus orígens de privilegiada. «Elettra atresora al seu escultural cos prop de 20 tatuatges, encara que no tots són visibles, i 42 pírcings, molts d'ells amb diamants incrustats», es llegeix. Al reality segueix fent parlar molt i embrancant-se en sorolloses baralles amb altres participants. La seva extrema personalitat ha provocat que, tant a Itàlia com a Espanya, se li hagin penjat tota mena d'etiquetes, entre elles, La Kardashian italiana i La Paris Hitlon d'Itàlia.

Una pista del desbordant caràcter d'Elettra potser prové precisament d'algú amb qui comparteix gens: el seu propi pare. Tonino la va defensar a crits la setmana passada, durant el programa de Tele 5. Qui sap, no obstant, què pensaria el seu negociant avi Ferruccio de la seva televisiva neta, tan espectacular ella.