CRÍTIQUES A LES XARXES SOCIALS

Isabel Pantoja blanqueja la seva imatge a 'El Hormiguero' de Pablo Motos

"Han sigut dos anys molt dolorosos en 'ese lugar de cuyo nombre no quiero acordarme'", va explicar la tonadillera en la seva primera aparició televisiva després del seu pas per la presó

 

  / ANTENA 3

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

l fenomen televisiu més esperat de la temporada. Després de gairebé tres anys sense anar a la tele -dos d'ells a la presó per blanqueig de capitals-, Isabel Pantoja va triar aquest dilluns 'El Hormiguero' (Antena 3) per tornar a la petita pantalla, reconciliar-se amb el seu públic -alguns van anar al programa fins i tot malalts- i donar-li brillantor i esplendor a la seva malmesa imatge, en sentit figurat, ja que des de la tardor passada llueix nova cara, amb pòmuls i llavis més turgents.Pablo Motos ha obrat el miracle, que Isabel, 'la desitjada', trenqui el seu silenci carcerari en 'prime time'. A canvi, ell l'hi ha posat fàcil, i la tonadillera s'ha deixat estimar en un programa gravat abans de la seva emissió. El resultat, embafador però d'allò més morbós, que ha trencat audímetres: la visita d'Isabel Pantoja a 'El Hormiguero' ha sigut el més vist de gener en televisió amb 4.783.000 espectadors.

El fals directe amb preguntes pactades fins al més mínim serrell -amb trucada inclosa del seu fill, Kiko Rivera, per fer callar rumors de desavinences- tenia per objecte la promoció de l'artista sevillana, ja que el seu nou disc, 'Hasta que se apague el sol' i la seva anunciada pròxima gira espanyola i llatinoamericana no està venent tant com s'esperava. Però, a més d'anar al programa a 'vendre el seu llibre', com fan tots els convidats de Motos, el programa va ser un exercici de blanqueig fantàstic.

ENTRE COTONS

La cantant va estar tan a gust i tan còmoda que va començar a donar titulars: "[Aquests anys a la presó] han sigut difícils, intensos, dolorosos", i, ara, va assegurar, està intentant "sortir psíquicament" d'aquesta etapa de la seva vida a través de la feina. "Per sort, em va bé", va assegurar somrient. 

La tonadillera va abandonar la presó el mes de març passat després de dos anys a la presó per un delicte de blanqueig de capitals al contribuir a "emmascarar" els diners il·lícits del que llavors era la seva parella, Julián Muñoz, quan era alcalde de Marbella (Màlaga). Va eludir dir les paraules "Alcalá" "de" "Guadaira"; va preferir parlar d'"ese lugar de cuyo nombre no quiero acordarme".

Per descomptat, ha "tingut molt temps per pensar" i adonar-se del que és important en la vida, apreciar "les coses més quotidianes, les més petitones". "Ara mateix li dono moltíssim valor a tot això perquè no se sap fins que no es passa", va dir. Encara que se la vegi com algú "fort" i "amb empenta" en realitat és una persona "molt fràgil", va dir a punt de la llàgrima.

LA TRUCADA DE KIKO

Un dels moments més a flor de pell va arribar amb la trucada de Kiko, agraïdíssim al seu "amic Pablo" per haver portat la seva mare a plató. "T'estimem i estem superorgullosos de tu", li va dir a la seva mare, que també va poder parlar amb la seva neta Ana ("Jo ja vaig educar els meus fills. Amb la meva neta soc molt consentidora, els dono tot el que em demanen i més"). Va ser llavors quan Pantoja va confirmar que el seu fill i ella la "faran grossa", musicalment parlant.

Pantoja està entregada ara a l'amor de la seva família ("Un dia feliç per a mi és estar a casa amb la meva família, encendre la xemeneia, passejar pel camp..."). A l'altre amor, el romàntic, li ha tancat la porta ("Per aquí [per la porta del cor] no hi entra ni un filet de llum").

El públic entregat va interrompre diverses vegades els titulars que anava donant la diva, de nou a televisió per presentar el disc 'Hasta que se apague el sol', compost i produït pel desaparegut autor mexicà Juan Gabriel ("Jo he estimat Juan Gabriel en tot, ha sigut un cop molt dur. Ell m'estava esperant", va explicar afectada).

GASPATXO A LA PANTOJA

Hi va haver un moment gastronòmic, amb Trancas y Barrancas. Motos i Pantoja es van posar a fer un gaspatxo. Tot amanit amb moltes frases guionitzades.

Notícies relacionades

La folklòrica va cantar emocionada, amb "música i veu en directe", dues cançons després que Motos li entregués un Disc d'Or per les vendes del seu últim treball, publicat al novembre. Una senyora del públic -que havia viatjat malalta per veure el seu ídol- li va entregar un ram de flors. "M'he sentit molt còmoda aquí. I he somrigut, que em feia molta falta somriure", es va acomiadar la tonadillera mentre se li escapava una llàgrima.

CRÍTIQUES A LES XARXES SOCIALS

L'amabilitat de l'entrevista -Motos i Pantoja es van fer un parell de petons als llavis durant el programa- ha sigut molt criticada a les xarxes. Alguns usuaris han retret al presentador d''El Hormiguero' que no fes cap pregunta compromesa, i altres, fins i tot, han qualificat l'entrevista de "vergonyosa" per tractar de "pobreta la mateixa que ens ha robat milions d'euros de diner públic".