AL·LEGAT EN ELS 'BILLBOARD' COM A DONA DE L'ANY

Madonna: "Sóc aquí, com una catifa"

La cantant critica la misogínia i el sexisme flagrants

lmmarco36571135 new york ny december 09 madonna speaks on stage at the 161214125733 / Nicholas Hunt

lmmarco36571135 new york  ny   december 09   madonna speaks on stage at the 161214125733
Madonna, en els premis Billboard 2016, a Nova York.

/

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

Madonna està últimament fent parlar molt més per les seves idees que per la seva música. I si és veritat que en el seu dilatat historial d’èxits no hi ha qui li faci ombra, quan es tracta d’expressar les seves idees en públic també és capaç de fer callar qualsevol. Fa uns dies va anar a Miami, on va aprofitar un miniconcert per recaptar fons per a Malawi, i allà va dir sentir-se «avergonyida com a ciutadana nord-americana» pel triomf de Donald Trump. I divendres passat, a Nova York, quan la revista Billboard la nomenava dona de l’any per reivindicar la seva figura en la història de la música i mostrar a les noves generacions que no s’ha difuminat, va llançar un discurs que, per fortuna, ha sigut emès per la televisió nord-americana.

34 ANYS DE CARRERA

«Sóc aquí davant de tots vostès, com una catifa. Vull dir, com una dona dedicada a l’entreteniment», va arrencar després d’una afectuosa introducció per part del periodista de la CNN Anderson Cooper. I a aquesta andanada en van seguir altres. «Gràcies per reconèixer la meva capacitat per suportar 34 anys de carrera enmig d’un sexisme flagrant i una misogínia i abusos constants», va prosseguir. «Per cert, parlant d’aquest títol, ¿per què una reina pateix més talls de guillotina que el rei o fins i tot que el príncep. ¿Que potser Prince no anava amb mitges de malla, talons, pintallavis i ensenyant el cul? Sí, sí que hi anava. Va ser llavors quan vaig entendre que les dones no tenen tanta llibertat com els homes», va afegir sobre l’escenari.

 És cert que Madonna, en el passat, va escandalitzar molta gent amb certa propensió a escandalitzar-se, però, avui dia, els atacs contra ella són més bèsties per una simple raó, que ella va subratllar: «A més a més de ser dona, m’estic fent gran. Crec que el que he fet de més polèmic és seguir aquí», va assegurar, referint-se al fet que segueix viva, recordant Michael Jackson, David Bowie, Whitney Houston i Amy Winehouse, entre altres. 

"SÓC UNA MALA FEMINISTA"

Notícies relacionades

"Pots vestir-te com una prostituta, però no tenir la teva pròpia sexualitat o parlar obertament de les teves pròpies fantasies sexuals. Has de ser el que els homes volen que siguis i, sobretot, fer el que les dones creuen que és correcte quan estàs amb altres homes", va continuar. Madonna no va escatimar esforços per llançar crítiques cap a la misogínia femenina. “O sigui, que si ets feminista no tens sexualitat, has de negar-la. ¡Ni parlar-ne!. Sóc una feminista diferent. Una mala feminista”, va afirmar.

"El que m'agradaria dir a totes les dones que són aquí avui és: les dones han sigut oprimides des de fa tant de temps que creuen el que els homes diuen sobre elles (...) Com a dones hem de començar a apreciar-nos a nosaltres mateixes. Aliar-nos amb altres dones fortes i buscar dones de les quals aprendre, amb qui col·laborar, amb les quals inspirar-nos i il·luminar-nos. La solidaritat verdadera entre dones és un poder en si mateix", va dir.