PER LA VICTÒRIA DE TRUMP

El cabreig dels famosos

De la protesta de Lady Gaga davant el Trump Tower als anuncis d'exiliar-se al Canadà, tota una bateria de reaccions de les celebritats pel triomf republicà

Els famosos reaccionen davant el triomf de Donald Trump. / ATLAS

3
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

La victòria de Donald Trump a les eleccions dels Estats Units ha cabrejat moltes celebritats, especialment els artistes nord-americans que van recolzar Hillary en el que ha sigut finalment la seva carrera cap al daltabaix. Les xarxes s'han omplert de missatges entre apocalíptics i desconsolats, lamentant el resultat i preguntant-se a partir d'ara què.

Hi ha qui ha passat fins i tot a l'acció, com Lady Gaga, que s'ha presentat davant la Trump Tower de Nova York i s'ha enfilat a un gran camió sanitari per llançar a Instagram la seva proclama: "Vull viure en un país d'amabilitat. Trump estima l'odi. Ens ha dividit sense importa-li. Cuidem-nos ara els uns els altres".

L'artista, que només unes quantes hores abans havia recolzat Hillary Clinton en el tancament de campanya, mostrava així la seva desolació i demanava una "pregària" per Amèrica.

"NO ENS HEM DE RENDIR"

Després d'assegurar que faria una fel·lació a qualsevol que votés Hillary Clinton i d'oferir un concert improvisat de suport a Hillary a Nova York en un lloc reservat als artistes de carrer, la font de Washington Square, Madonna ha acollit el resultat com una galleda d'aigua freda. "Un nou foc crema. Mai ens hem de rendir", ha escrit a Instagram.

"Madonna for president' s'havia escoltat reiteradament en el concert en què, entre cançó i cançó, va llançar un: "Si no voleu ser la riota de tot el planeta, voteu Hillary".

Una altra de les cantants que també havia recolzat públicament la candidata demòcrata, Katy Perry, ha llançat al seu compte de Twitter missatges com "Mai serem silenciats" i, més frívolament: "Em passaré la nit plorant sobre les meves pestanyes postisses". 

Una altra cantant, Cher, ha dit: "El món ja mai serà el mateix. Estic trista pels joves" I ha llançat un missatge escatològic per referir-se al vencedor. A l'estiu va fer un tuit en què comentava que se n'aniria "a Júpiter" en cas que guanyés Trump.

Parlant d'exiliar-se, Miley Cyrus també va escriure al març al seu Instagram que estava trista i terroritzada només de pensar en Trump i que se n'aniria del país si aconseguia la victòria. Barbra Streisand, demòcrata fins al moll de l'os, també ha sigut de les que van comentar que es mudaria, en concret al Canadà, el mateix destí elegit per l'actriu Neve Campbell

Samuel L. Jackson va anar més lluny: va dir que es mudaria a Sud-àfrica si guanyava Trump. El popular protagonista de la sèrie 'Breaking bad', Bryan Cranston, també pensava a fer les maletes, mentre que Natasha Lyonne, la intèrpret de la sèrie 'Orange is the new black', va anar més enllà i va assegurar que ingressaria "en un manicomi".

També hi ha posat sentit de l'humor la també actriu January Jones, coneguda pel seu paper de Betty Draper a 'Mad Men'. "Almenys la marihuana és ara legal" celebrava amb sorna, ja que, a més d'elegir president, estats com Califòrnia o Massachusetts legalitzaven l'ús d'aquesta droga. Molt gràfica ha sigut l'actriu alemanya Diane Kruger, que ha fos el seu compte a negre.

La cantant Rihanna també ha recuperat unes declaracions de Trump a la revista 'People' de l'any 1998, quan assegurava que si hagués de presentar-se a la presidència dels Estats Units, ho faria com a republicà. "Són el grup de votants més imbècils que hi ha al país. Es creuen qualsevol cosa que digui a la Fox. Podria mentir i, tot i així, s'ho creurien", va dir llavors.

¿QUÈ FEM ARA?

Bromes a banda, l'actriu Jessica Chastain ha llançat a Twitter una reflexió i una pregunta: "La part positiva de tot això és que ja no podem pretendre que estem lliures de sexisme i racisme, la pregunta és: '¿què fem ara?".

FORA DELS ESTATS UNITS

Notícies relacionades

Lluny dels Estats Units, una de les primeres a expressar el seu malestar ha sigut l'escriptora britànica J. K. Rowling, creadora del món de Harry Potter. "No deixem guanyar el discurs de l'odi". "Que la pau descansi en pau", ha escrit Alejandro SanzRossy de Palma i Paco León han compartit a Instagram la mateixa imatge: l'estàtua de la Llibertat tapant-se la cara. "La incultura, l'odi, la por, la intolerància, els diners... guanyen de nou", ha escrit l'actor.

La directora de cine Isabel Coixet ha reproduït al seu Instagram la portada d'EL PERIÓDICO amb Trump i el titular 'Déu perdoni Amèrica'. I hi ha afegit: 'O no. Que no la perdoni". El seu amic i actor Javier Cámara li ha comentat a Coixet: "Sort que Déu no existeix".