A SANT SADURNÍ D'ANOIA

Gemma Mengual i Roger Coma, ambaixadors del Cava

Després de 34 edicions, la Confraria del Cava acaba amb l'elecció de reina del cava

jcortadellas35729839 160930132902

jcortadellas35729839 160930132902

1
Es llegeix en minuts

La decisió no ha agradat a tothom a Sant Sadurní d'Anoia, però la Confraria del Cava ha decidit posar fi a la tradició de nomenar una reina del cava després de 34 edicions, i ho reemplaçat per dos ambaixadors, que aquest any, en l'edició número 35 de la Setmana del Cava, seran la nedadora Gemma Mengual i l'actor Roger Coma.

FER UN GIR

Efectivament, ja ningú es tornarà a posar la corona que ja van lluir en el passat Elisabeth Reyes, Almudena Cid, Helen Lindes, Paula Vázquez, Martina Klein, Judith Mascó o, l'última, Carla Nieto.

Després que l'any passat la CUP presentés al consistori una moció al·legant que aquest acte tenia “un profund contingut sexista que perpetua el rol de la dona com un element merament decoratiu”, les coses han canviat.

Notícies relacionades

“Ara tocava fer un gir en línia amb els nous temps”, ha reconegut el president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa Torelló.

Els ambaixadors participaran, el dissabte 8 d'octubre, en una festa amb guió de Comediants en què es viurà un brindis multitudinari, amb més de mil copes de cava. El 14 d'octubre, la Confraria del Cava investirà dama d'honor la xef Carme Ruscallerda i es farà un homenatge a la trajectòria d'un cavista, Josep Ferrer Sala, president d'honor de Freixenet. Aquest any el cartell de la Setmana del Cava és obra de Ramon Moscardó.

Temes:

Gemma Mengual