Fotos de nens despullats a l'armari secret de Michael Jackson

Un informe judicial del 2003 descriu el cantant com un depredador de menors

fimedio34409094 gente un v deo descubre el armario secreto de mich160622174851

fimedio34409094 gente un v deo descubre el armario secreto de mich160622174851

3
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

Han passat gairebé set anys des de la mort de Michael Jackson, però la seva vida, més que la seva música, segueix fent parlar. La premsa nord-americana ha publicat imatges del vídeo que van fer les autoritats de Santa Barbara durant la batuda que van efectuar a la mansió de Neverland el novembre del 2003.

Aquest material revela la seva obsessió ja coneguda pel món de la infància, però també aspectes molt més sinistres, com una col·lecció de fotografies d'adolescents despullats. “Hi havia imatges repugnants i francament impactants de tortura de nens, adults i nens despullats i sadomasoquisme”, va escriure un dels investigadors que va accedir a l'armari secret que tenia a Neverland.

Aquest armari secret estava al costat del seu dormitori, segellat amb tres claus. Hi guardava retrats de nens i records com una fotografia firmada de Macaulay Culkin, el protagonista de ‘Solo a casa’, on es podia llegir: “No em deixis sol a la casa”. Tenia jocs i peluixos, cotxes de carreres i una legió de nines, a més de llibres i vídeos o maniquins de superherois, segons ha publicat el 'Daily Mail', després que 'Radar Online' destapés l'exclusiva. D'acord amb els documents judicials, a la seva habitació i als lavabos s'hi van trobar un mínim de set col·leccions de fotografies de menors parcialment o totalment despullats. Una d'elles d'adolescents del segle XIX.

DENÚNCIA D'UN NEN DE 14 ANYS

La batuda es va produir després que un nen de 14 anys denunciés haver patit reiterats abusos sexuals a càrrec de l'anomenat 'rei del pop'. Jackson va ser arrestat aquell mateix mes de novembre i acusat de set càrrecs d'abús a menors i dos més per intoxicar presumptament el xaval. Jackson es va defensar dient que encara que el nen es va quedar a dormir diverses vegades a casa seva, no hi va haver comportaments ni conductes impròpies ni il·legals. Dos anys després va ser exonerat dels càrrecs.  

“Els documents mostren Jackson com un manipulador, un depredador obsessionat amb les drogues i el sexe que va utilitzar sang, gore i imatges explícites de sacrificis d'animals i perversos actes sexuals d'abusos per doblegar la voluntat dels nens”, sosté l'informe policial, segons l'edició nord-americana del 'Daily Mail'. Entre el material trobat, hi havia abundant pornografia gai.

“Moltes d'aquestes coses es van utilitzar per insensibilitzar els nens, a qui Michael va admetre haver-se endut al llit amb ell durant llargs períodes de temps”, li ha dit a la web 'Radar Online' el fiscal adjunt del districte de Santa Barbara, Ron Zonen, que va participar al seu dia en la investigació contra l'autor de ‘Thriller’. “Aleshores vam identificar cinc nens diferents que van al·legar haver rebut abusos sexuals. En la meva opinió no hi ha gaires dubtes que Michael era culpable”, ha afegit Zonen. La pregunta, doncs, és per què no va acabar a la presó si, com sosté el jurista, era un pedòfil recalcitrant.

Jackson va ser objecte de la mateixa classe de denúncia una dècada abans, el 1993, però aleshores no es va arribar mai a presentar càrrecs. El músic va pagar 22 milions de dòlars a la família del nen per arxivar l'assumpte i evitar que arribés als tribunals.

SUPORT A MICHAEL JACKSON

No han sigut pocs els que, després de la publicació d'aquestes noves proves, han defensat la innocència de Michael Jackson. Els gestors del patrimoni del cantant han expressat en un comunicat que "encara que ell ja no és aquí per defensar-se" segueix sent "innocent d'aquestes acusacions infames".

La seva filla Paris ha penjat aquesta imatge a Instagram a la qual pocs comentaris es poden afegir.

Notícies relacionades

Taj Jackson, nebot de Michael Jackson, també ha deplorat, a través del seu perfil de Twitter, les acusacions: "Les falses notícies viatgen ràpid. El món va recollir aquesta història de mala qualitat. Hi ha una cursa per ser el primer, només uns quants revisen que és cert" i "No només no hi ha cap veritat en aquesta història, però n'estic realment fins al capdamunt. Busca't una vida i visquem la nostra", ha escrit.

El cantant va ser trobat mort el 25 de juny del 2009, mentre preparava la seva gira mundial. Segons l'autòpsia, a causa de la intoxicació aguda de propofol i benzodiazepina.