JUBILACIÓ SABOROSA

Joan Carles: 15 estrelles Michelin en 24 mesos

La revista 'Tiempo' repassa els 24 restaurants que ha visitat el rei emèrit després de l'abdicació

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts

La revista 'Tiempo', que arriba aquest dissabte als quioscos, explica aquesta setmana com és la vida de jubilat del rei Joan Carles quan es compleixen just dos anys de la seva abdicació. Segons el setmanari, el rei emèrit està bolcat en dues de les seves passions: la vela i la gastronomia.

'Tiempo' revela que Joan Carles I ha tornat a les competicions de vela cinc anys després i també publica una extensa guia amb els 24 restaurants més destacats que ha visitat el monarca durant els últims mesos. Des de la seva renúncia, s'ha dedicat a conèixer alguns dels millors establiments. En la majoria de les ocasions s'ha tractat de dinars discrets acompanyat per algun amic.

La llista és força gustosa: 15 estrelles Michelin dels triestrellats El Celler de Can Roca (Girona), Arzak i Akelarre (tots dos a Sant Sebastià), i els 'biestrellats' Miramar (Llançà), Atrio (Càceres) i El Portal de Echaurren (Ezcaray, la Rioja). Els altres establiments citats són els madrilenys El ParaguasZalacaínTatel (propietat del tennista Rafael Nadal), El BodegónLaredo, El LandóCasa LucioCurritoHorcherCasa BotínSilk AspenAmparito Roca (Guadalajara), D'Berto Casa Román (Pontevedra), Landa (Burgos), Ikea (Vitòria) i Flanigan (Palma de Mallorca).

REBUTJA ELS RESERVATS

Quan surt a dinar o a sopar, al rei jubilat se'l nota més pròxim i afable que abans, quan estava tan lligat a les obligacions oficials. Sol rebutjar els reservats que li ofereixen, ja que prefereix sentir-se un comensal més. I aquesta relaxació es nota en els gestos i les sobretaules, que ara es prolonguen diverses hores, moltes vegades fins a la matinada, mentre analitza l'actualitat amb els seus acompanyants o explica alguna batalleta del passat.

Quan s'aixeca de taula segueix un ritual semblant: dedicatòria al llibre d'honor, encaixada de mans i fotos amb el propietari i els treballadors de la cuina. I, a vegades, un 'selfie' amb els ciutadans anònims que l'hi demanen i als quals no diu mai que no.

L'ESTRETA RELACIÓ AMB LA INFANTA ELENA

Notícies relacionades

Els actes oficials de Joan Carles s'han reduït dràsticament els últims dos anys perquè el rei emèrit no vol prendre protagonisme al seu fill. No obstant, el 26 de juny, coincidint amb les eleccions generals, anirà a la inauguració del canal de Panamà, ja que Felip VI prefereix no absentar-se d'Espanya en aquella data.

A més, la revista explica que la relació de Joan Carles amb la seva filla Elena és cada vegada més estreta. Se'ls ha vist junts als toros i fins i tot el Rei va al domicili de la infanta amb certa assiduïtat.