Cate Blanchett, ambaixadora de l'ONU per als refugiats

L'actriu defensa que el món és davant "una crisi sense precedents" i que hi ha d'haver "responsabilitat compartida" a tot el planeta

1
Es llegeix en minuts

Cate Blanchett ha sigut nomenada ambaixadora de bona voluntat de l'ONU per als refugiats. "Estic molt orgullosa d'assumir aquest paper", ha afirmat la intèrpret en unes declaracions difoses per l'organització, en què ha assegurat que "no hi ha hagut mai un moment més crucial per estar amb els refugiats i mostrar solidaritat".

L'actriu de cine i teatre ha defensat que el món és davant "una crisi sense precedents" i que hi ha d'haver "responsabilitat compartida" a tot el planeta per respondre a la situació dels refugiats. "Sembla que som davant una cruïlla. ¿Anem per la via de la compassió o per la via de la intolerància?", s'ha preguntat la protagonista de 'Carol'.

60 MILIONS DE DESPLAÇATS AL MÓN

Notícies relacionades

Segons dades de l'ONU, actualment hi ha a tot el món uns 60 milions de persones desplaçades, el nombre més alt des de la segona guerra mundial, i gairebé 20 milions són refugiats. L'estrella australiana ha treballat durant més d'un any amb l'Alt Comissionat de l'ONU per als refugiats amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre la situació d'aquestes persones.

L'any passat va viatjar al Líban per trobar-se amb refugiats sirians i recolzar una campanya de les Nacions Unides, i en els últims dies ha estat a Jordània per presenciar les operacions humanitàries per assistir els que han fugit de la guerra a Síria.