POLÈMICA A LES XARXES

Rubén Castro desllueix l'homenatge del Betis a la dona

fimedio33072552 gra062  sevilla  06 03 2016   los jugadores del re160307171510

fimedio33072552 gra062 sevilla 06 03 2016 los jugadores del re160307171510 / Jose Manuel Vidal

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Samarretes verdes i roses en lloc de les tradicionals ratlles verd-i-blanques, entrades a preus reduïts… El Betis tornava a bolcar-se diumenge en la celebració del «dia de la dona bètica», un particular homenatge a les seves aficionades que ha celebrat diverses temporades seguides al mes de març, i que en aquesta ocasió va quedar deslluït ja que qui va saltar al camp per jugar contra el Granada va ser Rubén Castro, el golejador investigat –fet que abans es coneixia com a imputat– per un delicte de maltractaments a la seva exnòvia.

 Va ser el compte oficial del club al Twitter el que va incendiar les xarxes socials al mostrar minuts abans del partit les samarretes ordenades als vestidors. La imatge que apareixia era justament la del lloc de Castro Joaquín, les seves dues estrelles.

Res fora de lloc excepte pels antecedents del jugador canari. Castro està processat pel jutjat 3 de Violència de Gènere de Sevilla per quatre delictes de maltractament i un d’amenaces lleus a la seva aleshores nòvia, pels quals la fiscalia demana dos anys i un mes de presó.

El cas, lluny d’arxivar-se, continua endavant. El mes de febrer passat l’Audiència provincial va dictar una nova interlocutòria en què ampliava els càrrecs contra el futbolista atribuint-li noves agressions com «clavar-li una puntada a l’estómac o causar-li un hematoma a l’ull esquerre», fet que segons la justícia podria constituir un nou delicte, el de maltractament habitual en l’entorn domèstic, ja que «l’ús de la violència com a mètode d’imposició i de submissió de la voluntat ha sigut reiterat i no aïllat».

Notícies relacionades

    

DEFENSA DE L’ÍDOL / Res d’això va ser recollit a la web del club, que no obstant sí que va celebrar el gol del seu número 24, fet que va provocar la ira de més d’un a les xarxes socials, reclamant a la directiva del Betis que el verdader homenatge a la dona seria apartar-lo del camp. Per contra, la majoria dels seguidors del Betis defensaven la presumpció d’innocència del seu ídol, aplaudien el gol i fins i tot alguns anaven més enllà apuntant a la culpabilitat de la víctima.