SEGONS 'L'EXPRESS'

Lagerfeld, sospitós d'haver evadit 20 milions d'euros

Les autoritats fiscals franceses han obert una investigació per aclarir l'entramat financer de les societats del dissenyador

31437333 59

31437333 59 / NIKLAS HALLE'N (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Karl Lagerfeld és sospitós d'haver evadit més de 20 milions d'euros al fisc francès per mitjà de complexos entramats financers entre diverses societats, segons assegura aquest dimecres el setmanari 'L'Express'. L'entramat financer passa per França, Irlanda, les Illes Verges britàniques i els EUA. El fisc francès "sospita que durant sis anys, hauria omès declarar a França més de 20 milions d'euros", assegura el setmanari.

Les autoritats fiscals franceses han obert una investigació al dissenyador arran de l'activitat de la llibreria L7, creada per Karl Lagerfeld al barri de Saint-Germain-des-Prés de París, amb un dèficit de 6,6 milions d'euros i que segons sembla no pagava impostos. Aquesta llibreria alberga un estudi fotogràfic que és propietat d'una societat amb base al Regne Unit, Studio 7L, que recull els ingressos del dissenyador com a fotògraf.

"AMAGAR L'ACTIVITAT NO DECLARADA"

Notícies relacionades

"El fisc considera que la casa mare britànica, així com una segona amb base a Irlanda", però ostentada per una societat de les Illes Verges, "han permès ocultar l'activitat professional real i no declarada" del kàiser de la moda, escriu el setmanari.

Els serveis fiscals, segons la publicació, també s'interessen per l'activitat de dues societats immobiliàries i d'una rectificació fiscal "molt atenuada" de la qual es va beneficiar Lagerfeld a finals dels anys 90.