ENTRANT A MATAR

Guerra oberta entre Risto Mejide i Carlos Herrera pels toros

En un article, el periodista anomena "tonto en sèrie" el publicista sense citar-lo per titllar d'"assassí en sèrie" El Juli

El publicista li respon al seu blog insinuant que és un covard perquè no l'esmenta i recordant-li el seu desafortunat 'selfie' davant la sala Bataclan de París

herrera-mejide

herrera-mejide

2
Es llegeix en minuts

"Digui'm tonto". Així ha titulat Risto Mejide el seu últim post al seu blog referint-se a Carlos Herrera. I així de tensa està la relació entre el publicista i el periodista després de l'entrevista que va fer el primer a El Juli a 'Al rincón de pensar', on va titllar el torero d'"assassí en sèrie"Herrera va escriure després un article a la revista 'XL Semanal' en què, sense esmentar Mejide, li deia "tonto en sèrie". I aquest li ha respost amb un post en què insinua que és un covard perquè no l'esmenta i de passada li recorda el seu desafortunat 'selfie' davant la sala de concerts Bataclan, on es va cometre un dels salvatges atemptats de París.

No només això. També ha anat retuitejant els suports que ha tingut a Twitter, entre els quals hi ha els de Sor Lucía Caram i Màxim Huerta. Els que estan a favor de Risto demanen que també els anomenin tontos per estar en contra dels toros. Herrera no ha contraatacat i manté silenci. De moment, calma tensa.

Tot va començar quan Mejide li va deixar anar a El Juli que era un "assassí en sèrie". Semblava que la cosa quedava així, però va ser l'inici de la polèmica. La bomba estava a punt d'esclatar. Herrera, al seu article, va escriure: "Preguntin a l'hostaleria adjacent o al transport de qualsevol ciutat amb plaça de toros què suposa una tarda de toros. I ara diguin que vostès volen prohibir-los perquè no els agraden. O que formen part d'aquests tontos en sèrie, amb programes de televisió inclosos, que consideren els toreros assassins en sèrie".

"POTSER SÓC TONTO, PERÒ NO COVARD"

La resposta de Risto no es va fer esperar. Primer va respondre a Twitter amb ironia, dient que l'article era un "afalac". Però després es va estendre amb el seu post. "Sóc tonto [...] He sigut requalificat --m'imagino que amb intenció pejorativa-- per Carlos Herrera, conegut periodista que ha utilitzat la seva columna a 'XL Semanal' per dir-me tonto, i per si no fos prou, hi ha afegit 'en sèrie' per lluir-se amb el seu original joc de paraules. Sóc un tonto en sèrie [...] I què hi puc fer, com que sóc tonto ho penso tornar a fer cada vegada que se'm presenti l'ocasió. M'agrada qualificar la gent quan la tinc al davant, no des de lluny, per l'esquena o a través d'un colofó final en un article sense ni tan sols atrevir-me a donar el nom i cognom de qui estic parlant. Potser sóc tonto, sí, però no covard".

Notícies relacionades

"Justificar-ho [torejar] em segueix semblant tan immoral com ridícul [...] L'article del senyor Herrera [...] es passa la seva bona pàgina intentant justificar l'existència de 'la fiesta' per la seva aportació a l'economia local i estatal. M'imagino que si aquest és el seu argument, el senyor Herrera deu estar a favor de legalitzar el tràfic de drogues, el d'armes i el de persones. Junts suposen més de 680.000 milions d'euros en total, ni més ni menys que l'1,5% del PIB mundial. Si l'aportació a les arques de l'estat legitima moralment qualsevol activitat, no sé per què no comenem per aquí i ens deixem d'hòsties”.

Mejide es refereix a Herrera com "el periodista que es fa 'selfies' on acaba d'haver-hi atemptats, cosa que tampoc entenc, deu ser cosa de llestos i jo no hi arribo". I demana que "si al final ser tonto en sèrie significa coincidir en argument i posició amb gent com José Saramago, Salvador Pániker, Francisco Umbral, Eduard Punset, Jesús Mosterín i Jorge Wagensberg, per favor digui'm tonto. Però ben seriosament".