DIJOUS QUE VE

El casament de Bar Refaeli porta cua a Israel

Les excepcionals mesures de seguretat de l'enllaç de la 'top' amb l'empresari Adi Ezra indignen molts ciutadans

3
Es llegeix en minuts

Israel es prepara per al casament de l'any: la seva 'top model' per excel·lència, Bar Rafaeli, es casa dijous en una cerimònia tradicional de ritu jueuBar Rafaeli, ritu jueu, en un complex hoteler al Monte Carmelo, envoltat en excepcionals mesures de seguretat.

La cita té lloc en una zona boscosa veïna a la ciutat costanera de Haifa, al nord del país, que quedarà durant diverses hores sota estreta vigilància de desenes d'agents privats, de la Policia israeliana i avions no tripulats (drons) des de l'aire.

Entre les 17.00 i les 2.00 de la matinada l'espai aeri quedarà per això interromput en una àrea de 4 quilòmetres al voltant de l'hotel, mesura que ha provocat indignació de nombrosos israelians, entre ells pilots i operadors.

ACUDITS A LA XARXA

Davant aquest fet insòlit, les xarxes socials s'han inundat d'acudits: "Prohibeixen a ciutadans i turistes vestir de blanc el dia del casament de Rafaeli" o "El Ministeri de Comunicacions prohibeix emetre pel·lícules de Leonardo DiCaprio el dia de l'enllaç per no obrir velles ferides", són només alguns.

L'últim, en referència a la relació sentimental de sis anys de durada amb l'actor nord-americà Leonardo DiCaprio, que va catapultar la maniquí cap a les principals portades com la de 'Sports Illustrated'.

Finalment Rafaeli ha trobat la seva mitja taronja en l'empresari també israelià Adi Ezra, de 40 anys, president de Net M'Holdings Ltd, una de les companyies importadores d'alimentació més importants del país, amb qui fa tres anys que surt.

Ezra li va proposar matrimoni al març en un avió privat durant una escapada romàntica al Carib.

PROHIBIT GRAVAR

La invitació de l'enllaç, una senzilla targeta de cartró i color terra amb un llaç de corda espardenya, destaca la prohibició d'accedir amb "càmeres o telèfons", i demana als convidats acudir amb el DNI per verificar la seva identitat.

Els familiars i amics més pròxims tampoc se'n salven i han rebut una segona nota en què se'ls informa de la reserva d'una habitació i se'ls "convida" a deixar-hi els telèfons.

El diari 'Maariv' insistia aquest cap de setmana que els treballadors i cambrers hauran de passar detectors de metalls abans d'accedir al recinte, i que l'hotel els ha obligat a firmar un document de confidencialitat i advertit que seran investigats i denunciats en cas d'alguna violació de les clàusules.

Un altre detall que no ha passat desapercebut sobre el matrimoni que contraurà Rafaeli, embolicada en la polèmica l'any passat al protagonitzar un anunci per a una firma de roba local pujat de to i considerat per molts obscè, ha sigut el ritu que el consagrarà.

ENLLAÇ TRADICIONAL

En un país on perquè l'enllaç sigui reconegut per Interior ha de passar per un rabí, l'elecció precisament d'un ortodox ha sigut criticada en alguns cercles progressistes que li demanaven una cerimònia alternativa per denunciar l'absència del matrimoni civil o per als homosexuals.

"Em va dir que almenys en el seu casament vol sentir Déu i desconnectar-se de la bohèmia", va afirmar divendres a la ràdio ultraortodoxa Kol BeRamá el rabí que oficiarà l'acte.

EL VESTIT, A LA XARXA

La que ja és considerada la 'núvia d'Israel', sí que ha volgut trencar amb la tradició de no mostrar el seu vestit nupcial, i al seu perfil oficial d'Instragram se'n pot apreciar una part.

 

La dissenyadora tampoc és un secret: Claire Waight Keller, directora creativa de la casa francesa Chloé, a la qual la model alaba a la xarxa social dient: "Ets una creadora de somnis!".

MÉS DE 300 CONVIDATS

La premsa del cor israeliana xifra en 300 els convidats que aniran al casament, que es prolongarà tot el cap de setmana, i ha sigut valorat en al voltant d'un milió i mig de xéquels (uns 352.000 euros o 386.000 dòlars), encara que a la 'top model' li sortirà més barat.

I és que els cantants que amenitzaran el convit, els localment famosos Shlomi Shabat, Ma Kashur i Moshé Peretz, no li cobraran per l'amistat que els uneix fruit de la seva participació en el concurs musical "X Factor", que Rafeli va presentar.

Tampoc ha pagat res pel comiat de soltera amb les seves amigues a les Maldives ja que l'hotel s'ha conformat que publiqués fotos de la seva estada a Instagram.

Notícies relacionades

Aquesta no serà la primera vegada que la model passa pel baldaquí sota el qual se celebra el matrimoni jueu.

SEGON ENLLAÇ

El 2003, als 18 anys Refaeli va contraure matrimoni amb Ari Wainstein, amic de la família de 41 anys. L'objectiu d'aquell casament, del qual la supermodel no va avisar la seva família, va ser eludir el servei militar obligatori a Israel i poc després d'aconseguir l'exempció militar, tots dos es van divorciar.

Temes:

Bar Refaeli