XAT AMB ELS LECTORS D''EL PERIÓDICO DE CATALUNYA'

«Prefereixo Anacleto. Bond és molt estirat»

Berto Romero brilla al film basat en el personatge de Vázquez

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

una visita de Berto Romero a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a propòsit del xat que es disposava a mantenir amb els lectors del diari per la seva participació en Anacleto: Agente secreto descobreix que la seva naturalitat no és un posat, sinó una manera d'entendre la vida. Més enllà del seu sentit de l'humor, que encomana sense necessitat de fer escarafalls; un mig somriure, una frase amb una bona dosi d'autoparòdia, i ja està: riure assegurat. Això que transmet en el cara a cara és el mateix que van notar les persones a les quals va respondre (i els milers més que el van llegir) ahir.

Romero és tan senzill com ràpid va ser a l'hora de contestar la vintena de qüestions que li van llançar (en van quedar moltes més al tinter, però el temps era limitat). No es parava a pensar gaire per respondre, i ho va fer gairebé sempre amb la gràcia que el caracteritza. ¿Quan rebrà una altra nominació als Goya [va optar al d'actor revelació el 2014 per 3 bodas de más]?, li van inquirir. «Crec que no tornaran a confondre's. Aquesta vegada revisaran a consciència els sobres de les nominacions (rialles histèriques)», va escriure. Hi havia molt interès per saber si es passarà al cine, donat que a Anacleto: Agente secreto té un pes important (és amic i cunyat del protagonista, Quim Gutiérrez) i està rodant el seu primer paper protagonista a El pregón,amb Andreu Buenafuente. «¿Et veus fent tele d'aquí cinc anys o creus que la teva carrera apunta al cine?», van voler saber. La resposta de Romero, ficat en mil i un projectes (també començarà a l'octubre Nadie sabe nada a la SER cada dissabte amb Buenafuente),va ser: «La veritat és que no em veig d'aquí cinc anys. Trucaré a Sandro Rey, a veure com ho veu ell». L'humorista va confessar que li semblaria «interessant» provar altres gèneres més enllà de la comèdia, però no tem que l'encasellin: «Sóc un actor còmic, em sento bé així, no em produeix ansietat haver de trencar aquesta imatge».

Notícies relacionades

«ESPIAR DEU SER MOLT CANSAT» / Sobre pel·lícules d'espies, algú va llançar un dilema: ¿Anacleto o James Bond? «Anacleto, per descomptat. James Bond és massa estirat». Paraula d'un còmic d'allò més natural que no espiaria ningú perquè creu que «deu ser molt cansat».

També van aprofitar l'ocasió per fer-li preguntes més personals: «¿Ets més de Sónar o de Primavera Sound?». «Sóc més de migdiada», va dir. Es van interessar per les sèries de dibuixos animats que segueix, donat que té tres fills (un de quatre anys i dos bessons de dos): «Sóc molt fan d'Historias corrientes i Tito Yayo». I fins i tot li van piropejar: «¿Per què ets tan guapo?». Ni es va immutar davant el teclat: «Jo què sé, em surt natural... És fins i tot dolorós per a mi».