festa a los angeles

Xou de Cyrus i companyia

La cantant presenta els premis Video Music de la MTV en els quals triomfa Taylor Swift

Britney Spears.

Britney Spears. / AP / MATT SAYLES

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN
NOVA YORK

El més habitual després d'una entrega de premis és parlar dels guardons però quan es tracta dels Video Music Awards de la MTV, i més si Miley Cyrus és escollida com a mestra de cerimònies, res és normal.

Poca empremta van deixar els premis de diumenge (sense grans sorpreses) o les actuacions musicals (gairebé en cap cas memorables). No obstant, la xarxa i els mitjans treuen fum gràcies a moments diversos de la festa al teatre Microsoft de Los Angeles. Hi va haver des de llàgrimes fins a carn exhibida -en alguns casos més ràpid del que un realitzador de televisió pot censurar-. Hi va haver velles batalles tancades amb abraçades equivalents a una pipa de la pau i mencions a altres coses que es fumen (encara de forma il·legal a la majoria del món).

CYRUS CONTRA MINAJ / Quan la MTV va posar la gala en mans de Cyrus sabia què feia: la que va ser Hannah Montanaa la sèrie de Disney homònima s'ha transformat en una de les estrelles del pop més cridaneres, que tant fa actuacions carregades de sexualitat com envia un sense sostre a recollir el seu premi. L'atenció estava assegurada i, per garantir-la encara més, Cyrus va tenir dies abans de la gala unes paraules crítiques amb Nicki Minaj, que al seu torn havia qüestionat que els premis eren racistes per afavorir una artista blanca com Taylor Swift. Si era un truc publicitari, va funcionar.

Diumenge, sobre l'escenari, Minaj Swift van actuar juntes i es van abraçar. La seva disputa semblava acabada però es va intensificar la de Minaj Cyrus. La primera, al recollir el premi al millor vídeo de hip hop per Anaconda, va dir «bitch» (puta) a la presentadora. I quan aquesta va semblar justificar-se pel que va assegurar que era un malentès provocat per la «manipulació» de la premsa i la va felicitar, Minaj va insistir: «No juguis amb mi, puta».

La nit també va permetre donar per acabat l'enfrontament entre Swift Kanye West, que va començar fa uns anys quan ell li va prendre el micròfon i va qüestionar que la premiessin davant altres artistes negres. Aquest cop, la màxima nominada de la nit i també triomfadora  (gràcies, entre altres, al premi gros pel seu vídeo Bad Blood) va ser l'encarregada de presentar el premi creat en honor a Michael Jackson que reconeix una carrera, i que va ser per al marit de Kim Kardashian. Tot entre ells van ser bons gestos i bones paraules.

Notícies relacionades

BIEBER TRENCA A PLORAR / Alguna cosa va fer que també es posés emotiu Justin Bieber, que després de sobrevolar el públic va aterrar a l'escenari i es va posar a plorar. I es va comprovar que mostrar sentiments està més permès que ensenyar algunes parts del cos. Tot i que la majoria dels models que va lluir durant la nit Cyrus deixaven poc a la imaginació, encara n'hi va quedar menys quan, en un gest similar a les suggerents fotos que comparteix a les xarxes, va exposar un dels seus pits.

Just al final de la gala de premis, la cantant va posar a disposició dels seus fans gratis i per sorpresa un nou disc. Miley Cyrus & her Dead Petz, que ha gravat per 50.000 dòlars i sense la seva discogràfica. Un altre cop trencava motllos. Un altre cop es guanyava l'atenció de tothom.